מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות - גמילה מהנקהשירה13/04/2008
שלום,
אני אמא לילד בין 6 חודשים,
עד לפני שבועיים היה בהנקה מלאה ועכשיו הוא בהנקה חלקית ( מ-8:00עד 17:00 אוכל מטרנה).,
מכוון שהוא לא אוכל טוב בזמן שאני נמצאת בעבודה ( ב-8 שעות הוא אוכל אולי 100) ובלילה הוא מתעורר כמעט כל שעתיים ( מתחיל בשעתיים ולפנות בוקר עובר גם לכל שעה), הלכתי לרופא שהסבירה לי שהילד הבין שאני חוזרת ב- 17:00 ולכן הוא ממתין לי עם האוכל ואז כנראה משלים את החסר,
ההמלצה שלה הייתה להתחיל מוצק ולהפסיק את ההנקה בבת אחת ( לעבור לתחליף),
מצד שני הבנתי שהרבה פעמים הילד לא קם בשביל אוכל ולכן כדאי לנסות לא לתת לו כל התעוררות אוכל ,לנסות מוצץ או קצת מים ובעיקר חיבוק ואהבה.
אני יוצאת לחופש של חול המועד וחשבתי שזה זמן טוב לשינוי ( קשה לי מאוד גם לא לישון בלילה וגם לקום לעבודה רעננה ומרוכזת),
חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת את ההנקה, הייתי רוצה לנסות להשאיר מס הנקות ( כשאני חוזרת מהעבודה, לפני שינה ובוקר),
בנוסף בחול המועד אני מעבירה אותו לישון בחדרו , האם לדעתך זה יותר מידי שינויים בבת אחת,
כדאי להעביר אותו כבר השבוע , לפני השינויים של האוכל בלילה / גמילה?
מה דעתך? איך כדאי לפעול?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ג'ניס זאוסמר13/04/2008היי שירה,
את מאוד צודקת שלא כדאי לעשות יותר מדי שינויים יחד. אני ממליצה כל פעם שינוי אחד בלבד.
התינוק כן מחכה לך שתחזרי מהעבודה - הרופאה צודקת אבל להפסיק בבת אחת - לא טוב.
אם קשה לך תנסי לת לו גם תמ"ל וגם הנקה כאשר את בבית יחד עם המוצקים שיקבל במשך היום.יחד עם זה השיטה הזאת עלולה להביא לסיום ההנקה בכלל.
חופש חול המועד לא יהיה בדיוק חופש אם את לוקחת את ההזדמנות לשינוי, במיוחד אם הוא דראסטי.
אני ממליצה לתת לו בקבוק אחד (לפני השינה) ולראות מה קורה לפני שאת עושה שינויים נוספים.
לאט לאט ובטוח.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה14/04/2008שלום,
ראשית תודה על התשובה המהירה, כייף שיש מישהי כמוך שניתן להתייעץ איתה.
הלילה הוא התעורר כל שעה, יכול להיות שעדיין יש לו כאבי בטן?
לפעמים הוא יונק ותוך כדי הוא מתעבת ומזיע בנוסף לפעמים הוא בוכה ומפציף ונרגע,
מה דעתך? יכול להיות שהחלב שלי גורם לו לכאב בטן?
הכל אופן:
חשבתי להתחיל בכך שאני אתן לו בלילה ארוחה של בקבוק + הנקה, ואז ינסה להוריד לו ארוחה אחת,
כלומר ב-12:00 אתן לו ובשעה 2:00 בלילה אני ינסה להרדים אותו ללא אוכל ( מוצץ אולי קצת מים),
בהמשך אני ינסה להעביר את הארוחה של 4:00 ל 5:00,
יש לך המלצות לגבי הורדת ארוחות בלילה?
את המעבר לחדר שלו אני יעשה לאחר הורדת הארוחות,
ככה אולי אני יוכל גם להמשיך להניק וגם לישון קצת יותר ,
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר14/04/2008את יכולה לנסות ולראות מה יהיה. אי אפשר לדעת מראש איך יגיב. יתכן וישתף פעולה ואולי לא.
כל תינוק שונה ואין מרשמים אשר מתאימים לכל אחד. זה עניין של קצת מזל, אופי התינוק והרבה סבלנות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)