מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהנקהלירון22/07/2014
בני בן שבוע +3
כמה שאלות :
1) שיהוקים אחרי ההנקה- לפעמים אחרי ההנקה מתחיל לו שיהוקים , הם נפסקים לאחר זמן מה, האם שיהוק הוא סימן שאכל מהר מדי ? או שההנקה היתה לא טובה?
2) פליטה אחרי ההנקה - לפעמים התינוק פולט לאחר ההנקה , לפעמים זו פליטה מימית והיום היתה פליטה יותר גבשושית לבנה ...מה זה אומר ?
3) מאז היום הראשון שנולד ושהתחלתי להניקו התינוק ישר נרדם כאשר הוא מתחיל בפעולת היניקה , ישנם ניסיונות מצידי לעורר אותו(דגדוג בכפות הרגלים, בעורף , התחלה של הורדת בגדים , נשיפה על פניו.... אך הוא בשלו נרדם) , יש לציין שתוך כדי ממשיך בפעולת היניקה, אומנם לא במרץ רב , אבל נותן מס׳ יניקות ונח לכמה רגעים , (כמובן שיש שינויים בין הנקה להנקה ) אציין כי הוא ישן יחסית טוב , בין שעה עד שלוש שעות לאחר הנקה.
האם יש עניין להעיר אותו לחלוטין? כדי שלא יתרגל לאכול רק מתוך שינה ?
4) עד שלשום היו לו לפחות בין 5-7 יציאות ביום , ביומיים האחרונים הופחתה הכמות ל2-3 (שתן נותן לפחות4-6 פעמים)- האם זה תקין ?
5) הילד נראה כסובל מגזים, הוא מכווץ את רגליו וידיו ומותחם , בכי ללא הרף כאשר הדבר מציק לו , עד שהוא ״משחרר״ , האם צריך/ יש משהו שיכול להקל עליו?
תודה! לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לשאלותיך
מיכל23/07/2014היי לירון,
1. זה דבר נורמלי לתינוקות. מה שכן, רצוי לאחר ההנקה להחזיק את התינוק בצורה אנכית כדי להקל עליו להוציא את השיהוקים.
2. לדעתי זה פשוט מעיד על מה שהוא אכל. כל עוד הוא בסדר ונראה טוב - אני לא חושבת שצריך להילחץ.
3. ממליצה להעיר אותו. או לכל הפחות, שלא יתרגל לאכול מתוך שינה...
4. אולי יש לו עצירות? אם כן, האם החלפת לו את סוג האוכל? יכול להיות שהוא לא שותה מספיק?
5. יש לך טיפות טבעיות להרגעה של גרפווטר, שאצלנו עזרו והפחיתו לילד את הגזים. ואת יכולה גם לעסות לתינוק את הבטן, זה מרגיש גם כן.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל נשמע מאוד תקין
שרי28/07/2014את מתארת בדיוק את התופעות שגם אנחנו עברנו..אין שום דבר חריג
לגבי השינה - בשלב הזה לא הייתי מעירה כלל. אני חושבת שזה מוקדם מדי ותוכלי בהדרגה לטפל בהרגלים לאחר החודש הראשון (זה מה שאני הבנתי מבעלות המקצוע :). מניסיון, בשביל לבנות להם את היום והלילה, רק צריך לדאוג שהם לא מחליפים יום ולילה ולכן אם את רואה בהמשך ששעות שנת היום מתארכות אז כדאי להעיר.לא נראה לי שבשלב הזה כדאי..ולגבי הגזים, תנסי עיסויים לפני האמבטיה, הליכה עם מנשא (אבל לא להרגיל אותו להרדם שם-אחרת קשה להרדים אותו בצורות אחרות) וכמובן יש את הסימיקול לפני כל האכלה שעוזר מאוד..והבן שלי מאוד אוהב אמבטיות ממש מההתחלה-שם הוא הכי רגוע ושמח :)
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)