האכלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלה
    חלי
    16/04/2008

התינוקת שלי בת חודשיים ותשעה ימים.עד לפני כמה ימים הנקתי באופן מלא ולעיתים ניתן בקבוק חלב שאוב.כאשר הייתי בטיפת חלב ונאמר לי כי ירדה באחוזון (עליה של 270 ב-15 ימים) התחלתי לשלב תמ"ל.
    אני מגלה כי היא אוכלת בהפסקות מרובות מדי וכל פעם קצת.היא אוכלת כ-40 ורק לאחר הפסקה אוכלת עוד קצת ועוד קצת (במקרה הטוב 90 cc אך לאורך זמן רב)
    היום היא שוקלת 4700 כאשר משקלה בלידה 2970 האם תקין?
    האם עליי "לבדוק" משהו בנוגע לצורת האכילה שלה?
    כמה עליה לאכול מבקבוק ומה הזמן המקסימילי לאכילת הכנות "הרצויה"?
    האם יתכן ובגיל זה לא יהיה "תיאבון"?
    אני בדילמה רצינית ורופא הילדים טוען שבדיקתה הגופנית תקינה.

כמו כן,היא לא מגלה סימני רעב גם אם אכלה בשבע בערב לאורך כל הלילה
    אני כמעט מעירה אותה על מנת לאכול סובב 2-3 בבוקר מחשש שמא היא רעבה.
    איך ניתן לדעת (היא לא ישנה "חזק" בשעות הללו אלא זזה מצס לצד עם הבאת הידיים לכיוון הפנים) דבר שגרם לי לחשוב שמא אי השקט נובע מרעב.?.
    מהי עצתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלה

הוספת תגובה

• תשובה לחלי

ג'ניס זאוסמר
    16/04/2008

היי חלי,
    יש תינוקות אשר מתרגלים לאכול מעט ומסתפקים במועט למרות שזה לא מספיק. תינוקות אחרים יגיבו בבכי - בדרך כלל התגובה הרווחת והמצופה.
    את צריכה להרגיל אותה, באיטיות מירבית, ליותר אוכל.
    קודם כול תקני בקבוק "פושט" כדי שהיא תקבל את התוספת יותר בקלות. רוב הבקבוקים החדישים המבטיחים הרים וגבעות לא טובים והרבה תינוקות לא מסתדרים איתם.
    כדאי לך להעלות את כמות החלב כדי שהיא תרצה יותר לינוק ותקבל יותר ובזמן קצר יותר. קרוב לוודאי שצורת ההנקה שלה כבר הביא לירידה מסויימת בתפוקת החלב שלך.
    תקחי חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום).
    תשיגי לך מכשיר שאיבה באיכת גבוהה ותשאבי לעיתים קרובות , גם למתן תוספות וגם לזירוז תפוקת החלב.
    היא רגילה לאכול כמויות קטנות ולכן עליך להעלות לה את המנות בהתאם - לאט עד שהיא מתחילה לאכול כמויות של 120-100 בארוחה ובזמן של 20דקות מקסימום 30 . ארוחה ממושכת גוזלת מהתינוק הרבה אנרגיה וזה בעצמו לפעמים מהווה גורם לאי עליה במשקל.
    בנוסף - היא כבר פתחה סוג של הרגל שאת צריכה לאט ובסבלנות לשנות.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו