גודש בחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש בחזה
    עינת
    21/04/2008

שלום, אני כחודש וחצי לאחר לידה, אני מניקה והחזה שלי נמלא חלב במהירות רבה במהלך היום ובעיקר בלילה, אם אני לא ישנה בלילה עם חזייה ורפידות הנקה המיטה ממש תהיה מוצפת. אני סובלת מהדבר הזה וגם בני שכאשר הוא יונק הוא נחנק מהעודף משתעל וצורח או מכאב או מתסכול.
    אני ממש רוצה לאזן את המערכת, בעיקר בשביל שלא 'יחנק', אני גם שואבת מתי שהחזה מוצף. איך מאזנים ומה עלי לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש בחזה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ג'ניס זאוסמר
    21/04/2008

היי עינת,
    בדרך כל מדברים כאן על מיעוט חלב אבל במקרה שלך יש עודף.
    הבעיה הזאת ידועה ויכולה להיות קשה גם לתינוק וגם לאם.
    אני מציעה להוציא קצת חלב לפני ההנקה - לתת לחלב לזרום טוב ורק לאחר מכן להתחיל להניק. במקרה שלך אני גם ממליצה להניק כל פעם רק מצד אחד ולהוציא חלב ידנית מהצד השני. אין צורך לרוקן לגמרא אלה רק לשחרר קצת.
    לפעמים יש צורך להניק אפילו פעמיים , שלוש הנקות מצד אחד ועז פעמיים שלוש מהצד השני כאשר כל פעם רק מצד אחד עם שחרור ידני מהצד השני. השיטה הזאת אמורה להפחית את כמות החלב ועז אפשר אולי לשנות.
    יחד עם כל זה יש לכור לא להגזים ולהגיע לתוצאה הלא רצויה של מיעוט חלב.
    תתחילי לאט ותראי מה קורה.
    תדווחי לי בבקשה,
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו