הנקה**

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה**
    חלי
    26/04/2008

מה קורה כאשר לא מניקים אך שואבים רק פעמיים ביום?
    האם החלב במצב כזה אוזל? ואם כן האם יפחת עד לאפס?

האם כאשר מרגילים תינוק לינוק באופן מלא ואז עוברים לבקבוק (חלב אם או תמ"ל) בהכרח תהיה בעיה עם כמות ההאכלות והזמן שלהם?
    אני מגלה כי התינוקת שלי _בת חודשיים וחצי)
    ממש לא מגלה סימני רעב..ואם כבר אז אוכלת ממש מעט במרווחי זמן ארוכים...
    האם יתכן וההנקה "הרסה" ולו במעט את הרגלי האכילה שלה?
    אם כן - מה הפתרון במצב שכזה?

האם זה בסדר לערב תמ"ל הנקה וחלב שאוב בבקבוק או שהדבר "מבלבל" את התינוקת ועדיף לתת רק סוג אחד...
    אני חוזרת לעבודה וממש לא מצליחה לחשוב על מילוי מאגרים ולכן דואגת שמא לא תאכל תמ"ל וזו הסיבה לניסיון שלי להרגילה אליו עוד קודם..
    למשל בלילה,היא אוכלת בשבע וערב ולא מגלה סימני רעב עד הבוקר ??? ואילו אני מדאגה מרימה אותה להאכלה (לעיתים מסכימה לאכול ולעיתים ממש כמות קטנה..50 cc )

משקל לידה 2970
    לפני כמה ימים בטיפת חלב 4710
    מה דעתך??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה**

הוספת תגובה

• תשובה לליטל

ג'ניס זאוסמר
    26/04/2008

שלום ליטל,
    אם את לא מניקה ושואבת פעמיים מיום ,ממצב של הנקה מלאה או כמעט מלאה, תפוקת החלב יפחת מאוד. אם הוא יפחת לאפס - תלוי מאוד, אי אפשר לדעת.
    תינוק יונק בופן שונ מאוד התינוק האוכל מבקבוק. הוא מקבל כמויות שונות בכל הנקה וגם חלב שונה בכל הנקה כמעט. ולכן יהיו יניקות ארוכות יותר ויהיו מרווחים שונים בין ההנקות.
    תינוק המקבל בקבוק מקבל אותה הכמות ואותו ההרכב ולכן ממנו אפשר לצפות "סדר" במעשיו.
    ולא כך בקרב יונקים בדרך כלל.
    כאשר תינוק מתחיל לאכול מבקבוק אנחנו מצפים שיוכל יותר ממה שהוא רגיל לקבל.
    יש לזכור שההנקה היא הדרך הטבעית ולכן היא לא זו שעושה בעיות. הבעיות מתחילות כאשר אנחנו מצפים או מתייחסים להאכלה מבקבוק כאילו שזה הנורמה - וזה לא. אין הרגלי אכילה טבעיים לתינוק ובטוח שההרגיל לא מבוססים על אכילה מבקבוק.
    אני לא ממליצה לערבב חלב אם עם אחר - תני לה את החלב אמא ולאחר מכן את השני.
    לא תיארת לי איך היא יונקת באופן רגיל אבל נראה לי שהיא פשוט רגילה לכמויות קטנות ואיכשהו "שומרת" על המשקל.
    קשה מאוד לדעת באמצאות הרשת מה מתרחש ולכן אני ממליצה שתגשי ליועצת הנקה או אחות טיפת חלב.
    בצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוונתי לא..

חלי
    26/04/2008

לעירוב באותו בקבוק אלא האכלה של תמ"ל וחלב אם
    אני מנסה לשאוב אך לא יוצא יותר מדי ולכן מה שיוצא אני נותנת לה ובשאר הארוחות אני נותנת תמ"ל
    זה בסדר?
    או שכדאי לחלוטין להפסיק עם השאיבות על מנת לא לבלבל הקטנטונת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    26/04/2008

אין בעיה בלתת גם חלב אם ותמ"ל בארוחה אחת.
    תנסי להשתמש במכשיר טוב יותר לשאיבה - יצא לך יותר.עדיף שהיא תקבל חלב אם מאשר תמ"ל.מכשיר חשמלי חזק, לא ידני , גם יאפשר לה לקבל יותר וגם עשוי לסייע לתפוקה .
    אם יש רושם שהיא לא מקבלת מספיק עדיף שהיא תקבל לב שאוב .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו