מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש בחזה...ג'ני27/04/2008
שלום....
אתמו היה לי גודש נוראי בחזה שישתחרר לי רק במאוחר בערב... כל היום סבלתי מכאבים וזה היה רק בצד אחד בצד שמאל זה קרה לי גם בשבוע שעבר והשתחרר בעצמו עם הזאיבות...
לי אמרו שהדרך היחידה זה לשאוב לעשות מסז' ולשאוב מס'ז ולשאוב ולשים כרוב על הגודש....
האם יש עוד משהו לעשות כי זה פשוט היה נוראי אתמול בכיתי מרוב כאבים לא יכולתי להניק את הבת שלי בד"כ אוכלת משני הצדדים. מה ניתן לעשות אני הייתי אתמול על סף יאוש מרוב כאב...
דרך אגב החזה עדיין כואב לי וגם הפיטמה מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב..?
מה קורה במצב שאם הגודש לא משתחרר אפשרי ללכת לישון ככה או צריך לפנות לרופא....?
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ג'ניס זאוסמר28/04/2008היי ג'ני,
קודם כול - אין אף פעם דרך אחת ויחידה לכלום, שום דבר לא אבסולוטי ואפשר לנסות דרכים שונים .
כאשר חלב מצתבר בשד אין לו דרך צילוט וזה גורם לגודש.המצב הזה עלל לכאוב מהלחץ ומהבצקת שנוצרת עקב הלחץ ובכלל איזשהו מצב דלקמי כולל נוצר.
1 - להניק לעיתים קרובות ולא להגיע לגודש מלתחחילה
2 - עלי כרוב קרים/קומפרסים קרים-קרח ל15-20 דקות לפני ההנקה או בכלל להרגעה עובד יופי. הקור מקטין את הבצקת ומאפשר לזרימה טובה יותר של חלב ותפיסה טובה יותר.אני מציאה להקפיא טיטולים(שבהם נשפך חצי כוס מים)בפריזר ולשים אותם פתוחים על השדיים כקומפרסים - גן עדן של ממש.
3 - להוציא מעט חלב ידנית מאיזור הפטמה כדי שהיא תוכל לתפוס את השד יותר טוב
4 - אם היא יונקת היא המכשיר השאיבה הטובה ביותר, אם לא - לעשות את כל זה לפני שאת שואבת.
5 - לקחת משהו נגד כאבים - עדיף משהו כמו אדוויל אם את לקחת בעבר.
6 - אם יש חום אשר ממשיך גם לאחר כל זה ויותר מ-24 שעות - לפנות לרופא
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)