מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש רצינימיטל28/04/2008
שלום רב,
לפני ארבעה ימים ילדתי את בני. (ביום שישי , בשבוע 41) במשקל 3335
כשהוא נולד הוא בלע המון מי שפיר (היו מים מקונאליים) ולא אכל 24 שעות מהרגע שנולד. למרות שניסיתי לתת לו בחדר לידה ובהמשך טיפטפתי לו כמה טיפות של הקולסטרום כל כמה שעות. אך הוא לא ינק ממש. זה ילד שני שאני מניקה אז פחות או יותר יש לי ניסיון (הנקתי את בתי שנה וחצי)
אתמול בבוקר( ועד עכשיו) התחיל לי גודש רציני בחזה, אני בקושי יכולה להזיז את הידיים. ממש כמו שני אבנים. אין לו זמנים להנקה, לפעמים כל שעה לפעמים שעתיים אבל ממש כמה דקות ומתעייף. שאבתי אבל הגודש נשאר. מה עושים?
ממש קשה לי לעשות פעולות . אפילו לישון על הצד קשה לי מאוד. החזה מתוח, גדול בשלוש מידות וקשה.
אודה לעצתך
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר29/04/2008מזל טוב מיטל!
ברור לי שמאוד קשה לך ואת צריכה לטפל בעמך בהקדם.
1- תוודאי שהוא תופס את השד כמו שצריך אחרת הוא לא ירוקן אותך והמצב יחמיר. תוציאי ידנית מעט חלב מאיזור הפטמה בלבד כדי לרכך את האיזור ולהקל על תפיסתו.
אם הוא יונק יפה - את יכולה כך להמשיך לעיתים קרובות כך, אפילו להעיר אותו אם את מרגישה מלאה מדי.לפני ההנקה תקחי 2 שקיות סנפרוסט אפונה קפוא, תעשי גומה מבחוץ בצורת השד, תניחי חיתול בד דק על השדיים ועל זה את השקיות הקפואות. תשכבי על הגב כך 10-20 דקות ותרגישי הקלה. ההקלה הזאת היא בעצם הפחתת הכאב והבצקת עקב הגודש.השלב הבא הוא להוציא ידנית קצת חלב מאיזור הפטמה ועז לחבר אותו מידית לשד. תנסי לעודד אותו לינוק כמה שאפשר.
אם זה מצליח תמשיכי כך.
2 - אם הוא לא מרוקן אותך את צריכה לשאוב עם מכשיר חשמלי טוב. תעשי את הפעולות הנ"ל לפני השאיבה.תני לו את החלב השאוב לשתות.
3 - את יכולה לקחת אדוויל להרגעת הכאב לפי ההנחיות באריזה.
4 - תנוחי כמה שאפשר, על תגבילי שתייה
5 - טיפול הקרח גם טוב לאיזור בית השחי אם נפוח שם.
תרגישי טוב ומהר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לג'ני בעניין הגודש
רותם29/04/2008אם מרוקנים ידנית , סוחטים או שואבים זה לא מגביר את הגודש? הרי זה אמור להגדיל את כמות החלב , לא? זו שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ניס- אודה להתייחסותך.
רותם29/04/2008דילגת עליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטליה
ג'ניס זאוסמר30/04/2008טליה,
אם את מניקה וגם שואבת תהיה הגברה של חלב.
אבל...
אם התינוק לא יונק באופן אפקטיבי ולא מרוקן את השד, דבר המביא לגודש, השאיבה היא טיפולית.
אם לא מרוקנים את השד הגודש גם לא נוח אבל גם עלול להשפיע לרעה על המשך יצירת החלב.ולכן במקרה הזה הוצאת החלב היא הדבר הנכון ביותר, במיוחד אם התינוק מקבל את החלב השאוב .
יש בהחלט הרבה בלבול בקרב הציבור אבל כנראה אין מספיק הבנההל מנגנון ליצירת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותם30/04/2008תודה, דווקא לי כן עזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל29/04/2008לא ממש עזרת לי ובכל זאת תודה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)