מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה בלילהתמר02/05/2008
יש ל תינוקת בת 7 וחצי חודשים
מתעוררת כל שעתיים בלילה
האם זה מוקדם מדי לגמול אותה מהנקה בלילה?
כמה שעות תינוקת בגילה אמורה להחזיק מעמד ללא אוכל בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי תמר,
תינוקות ביל שלה יכולים לישון כל הלילה ואינם זקוקים לאכול בלילה.
התינוקת שלך התרגלה לאכול בלילה עכשו תרגילי אותה בהדרגה לאכול פחות בלילה ולדאוג שהיא עדיין מקבלת מספיק ביום.
בבקשה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ניס
רותם03/05/2008אני קוראת כל מיני שאלות ותשובות בפורומים של הנקה כי אני בסוף תשיעי ורוצה להיות מוכנה וגם אין לי משהו יותר טוב לעשות בין הצירים הלא סדירים והלא נגמרים שלי :-) וקראתי כבר מספר פעמים שאי אפשר לעשות לתינוק סדר בלילה עם הנקות והם יכולים להתעורר גם עד גיל שנה ואפילו שנתיים ולינוק וזה נורמלי,תקין ואפילו רצוי מבחינת מניעת מוות בעריסה... כעת אני מעט מבולבלת- תוכלי לעשות לי סדר ולחדד את הנקודה? (כי דווקא אני סומכת על התשובות שלך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטליה
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי,
נכון - תינוקות יונקים באופן טבעי גם בלילה עד גיל מאוחר.
נכון - זה בריא ומומלץ
נכון - להרבה אנשים זה מאוד לא נוח כי קשה לתפקד למחרת כאשר עובדים או קשה להם לקבל את העובדה שתינוקות יונקים מתפקדים שונה מתינוקות האוכלים תמ"ל.
נכון - הרבה אנשים מנסים למצוא את הדרך ביניים בין הנקה ונוחות.
ולכן את קוראת תשובות לכל מיני שאלות של אנשים שלהם גם מידע מוטעה וגם ציפיות שונות.
אני משתדלת לאפשר הנקה כמה שאפשר בנסיבות הקיימות.
ולכן, מומלץ להניק כמה שיותר, לפחות 6 חודשים מלא ולאחר מכן עם תוספות.
תינוקות זקוקים לינוק על פי רצונם מכל מיני סיבות וסביר להניח שיניקו גם בלילה כי זה טבעי.
ואם זה מאוד לא מתאים לאורך החיים של ההורים יש לאפשר הנקה ככל האפשר במתכונת אחרת עם התקווה שההנקה תשרוד.
דבר נוסף שלי חשוב להגיד זה - הנקה היא לא דבר אבסולוטית ולכן היא יכולה להתקיים אצל נשים רבות בצורות אחרות. לדוגמא: מומלץ להניק 8-12 פעמים ביממה, אבל יש תינוקות היונקים גם מעולה 6 פעמים . הבעיה היא שלא ידוע מראש מה מתאים למי ולכן צריכים להיות פתוחים וגמישים כי מדובר פה על בני אדם ולא מכונות - אמהות ותינוקות.
אני מודה לך על ההזדמנות להתבטא בנושא הזה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותם03/05/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)