מניקה כבר חצי שנה. מה קרה עכשיו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניקה כבר חצי שנה. מה קרה עכשיו?
    שירלי
    04/05/2008

ביתי יקירתי אוטוטו בת חצי שנה. היא על הנקה מלאה אחרי התחלה קשה והרבה סרטים של "נגמר לי החלב" בדרך. אז אני כבר יודעת שאין דבר כזה א-ב-ל בשבוע האחרון אני ממש מרגישה שאין לי כמו ממקודם! הייתכן? נראה לי שהיא גם דורשת יותר כמות או שלא יוצא לה מספיק! עובדה שכשהיא מקבלת חלב שאוב מבקבוק פעם ביום יומיים אז היא טוחנת כאילו אין מחר. עכשיו התיישבתי לשואב ובקושי יצא ותמיד תמיד יוצא לי! אז האם כן ייתכן שיורדת הכמות? כי לא הורדתי בכמות ההנקות! גם אם היא קיבלה שאוב שאבתי שוב על חשבון זה. אז למה פתאום הציצי שלי מרגיש מרוקן? אפילו בבקרים התחושה שונה ולא תחושת "מלאות" כמו תמיד. זה כבר כשבוע ככה... מה עושים? אין לי כח שוב לסרט כזה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לבקבוקים

דנה
    04/05/2008

שלום!

בני המתוק בן 4 חודשים.

לפני כחודש התחלתי להרגיל את בני לאכול מבקבוק, אבל הבעייה היא שהוא מסרב לאכול מהבקבוק.

הוא יונק כל שעתיים וחצי.

אני חזרתי לעבודה (נאדרת מהבית 6 שעות) והמטפלת מאכילה אותו דרך כפית.

איך ניתן להרגיל את ילדי לאכול מבקבוק?

יש לי מס בקבוקים של אבנט, בי פרי ומאמ- כולם שלב 1 של פיטמה.

בדקתי האים הזרימה טובה ונראה לי שכן - תחילה טיפטוף קל ואחרכך טיפטוף מהיר.

ניסיתי להרעיב אותו לשלוש וחצי שעות אך עדיין זה לא עוזר.

אני בעבודה מאוד לחוצה מהמצב

בבקשה עיזרו לי להגיע לפיתרון הבעייה,

תודה, דנה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    06/05/2008

היי דנה,
    כאשר הוא יהיה רעב הוא יאכל.
    תנסי כמה סוגים של בקבוקים/פטמות.
    יש תינוקות אשר אוכלים מעט בזמן שהאם בעבודה וחוגגים כאשר אמא חוזרת הביתה.
    יהיה בסדר,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    13/05/2008

היי דנה,
    אני לא בעד מתן אוכל (חלב) לתינוק בכפית בגיל הזה. תינוק אמור לקבל את האוכל שלו באמצעות מציצה והוא פשוט רגיל לינוק. כמו כל דבר הוא יכול לשנות הרגל ולאכול מבקבוק כמו אחרים רבים.
    נכון הוא לא מבין אבל כנראה מרחמים עליו והוא חש את זה. לאחר כמה פעמים הוא יוכל מהבקבוק.
    אני ממליצה שתשיגי בקבוק ופטמה מהפושטים ביותר. תעזבי את המותגים האלו ותני לו בקבוק שעולה כמה שקלים בלבד מהמכולת. הוא רוצה להרגיש חלב (תמורה)מידית ולא להתחיל עם זרימה איטית.
    תבקשי ממשהי עם נסיון לתת לו לאכול כמה פעמים - את תראי שהוא יאכל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    06/05/2008

היי שירלי,
    בדרך כלל חלב לא נגמר בפתאומיות ולכן אני מציעה לך להמשיך בדיוק כמו שעשית ולבדוק אם זה היה רק רושם או לא.
    וייתכן שבאמת ירד לך החלב באופן נורמאלי- זה עלול לקרות.
    מה עושים?
    ממשיכים להניק ונותנים אוכל נוסף על פי הנחיות טיפת חלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה לעשות?

שירלי
    13/05/2008

אז במקרה כזה שבאמת ירדה הכמות באופן נרמאלח אך רוצים להמשיך להניק- חילבה, שאיבות מוגברות וכ'ו לא יעזרו??
    כמו כן, מה ז"א נורמאלי? הרי אמרנו שאין דבר כזה נגמר החלב?! אז בגלל זה חצי שנה אחרי הלידה זה נורמאלי? אשמח להבין. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    13/05/2008

היי שירלי,
    כפי שאת כבר יודעת אי אפשר לדעת מתחושה או תחושת השד. אבל - יש נשים אשר בשלב הזה התפוקה יורדת ללא סיבה ידועה.
    יתכן וזה רק רושם או אפילו משהו חולף - תחכי ותראי.
    בינתיים תניקי אותה רגיל או אפילו יותר.
    תראי מה קורה עם המשקל שלה.
    בגיל חצי שנה היא יכולה להתחיל לקבל גם מאכלים אחרים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין מחזור לכמות החלב

שירלי
    13/05/2008

נראה לי שקיבלתי כרגע מחזור, לראשונה מלפני ההריון. יכול להיות שיש קשר בין כמות חלב למחזור??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    14/05/2008

היי שירלי,
    בדרך כלל אין השפעה אבל יש נשים מעט מניקות אשר מדווחות על ירידה מסוימת בכמות החלב. אני מתארת לעצמי שחלקן עם רושם מוטעה וחלק באמת מושפעות , חלק קטן מאוד.
    תמשיכי להניק ולנסות לא להתייחס או לצפות להשפעה כלשהי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו