מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי עלייה במשקלאיה06/05/2008
שלום, בני בן7 חודשים ושבוע. עד גיל 6.5 חודשים ינק בצורה מלאה. מלפני כשבועיים הוא החל לאכול סימילק פעמיים ביום (במשפחתון) ויתר הארוחות הוא יונק (עוד 4 פעמים ). התחלתי גם להכיר לו פירות וירקות (בהדרגה כמובן) - אולם הוא לא מתלהב כ"כ.
יש לציין כי מלידה הוא קטן יחסית. אולם במעקב טיפת חלב העירה אחות כי מגיל 5 חודשים הוא לא עולה מספיק במשקל ויש אפילו ירידה: (נולד ב-28.9 - במשקל 2,380).
3.2 - 5305
4.3 - 6240
2.4 - 6545
6.5 - 6745.
יכול להיות שאיכות החלב שלי כבר לא במיטבה. האחות בטיפת חלב יעצה לי לתת לו לאחר כל הנקה תוספת תחליף חלב.
אשמח לקבל עצה כיצד לנהוג.
בתודה מראש
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיה
ג'ניס זאוסמר06/05/2008היי איה,
לא נראה לי שיש בעיה במשקל, במיוחד אם הוא קטן.
האם הוא ירד באחוזונים? תשאלי את האחות.
חלב אם בעצם נהיה יותר איכותי - יותר אחוזי שומן - בשלב הזה.
תני לו ירק/פרי שהוא אוהב, תנסי כל אחד לייחוד.
ייתכן שיש עכשו פחות חלב כי את מניקה פחות - תניקי אותו יותר כאשר את בבית.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי עלייה במשקל
איה07/05/2008ראשית תודה על תשובתך. האחות בטיפת חלב אמרה לי שהוא ירד מתחת לאחוזון 5, כי גם בגובה הוא לא גבה מספיק. רק היקף הראש שלו עדיין באחוזון ה-5.
אני רוצה לציין גם שיוצאות לו עכשיו גם שיניים. וביומיים האחרונים הוא לא רוצה בכלל תחליף. האם עדיין נראה לך שאין בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר08/05/2008מצוין שהיקף האש נשמר!
התינוק שלך קטן וזה ידוע אבל החלב שלך טוב.
הוא קטן ולכן מקומו באחוזון 3-5. ככה זה ובשביל זה יש אחוזונים - לראות שיש התפתחות תקינה לכולם גם לגדולים וגם לקטנים.
אני לא ממליצה להפסיק להניק אותו אלה לנסות להוסיף לו קלוריות באמצעות מאכלים אחרים שוא מוכן לאכול ואוהב. פירות עם קצת דייסה, ירקות עם עוף....האחות בטיפת חלב תוכל לעזור לך עוד.
כאשר שיניים בוקעות לפעמים לא מתנהגים רגיל וזה עובר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)