עזרה בבקשה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!!!
    חלי
    07/05/2008

היי
    הנקתי הנקה מלאה (מדי פעם ביציאות חלב שאוב לבקבוק) עד גיל חודשיים
    לאחר שהייתי בטיפת חלב וכן "השתגעתי" מחוסר הידיעה האם אוכלת מספיק ובשל חזרה לעבודה התחלתי לשלב תמ"ל+חלב שאוב ועברתי כמעט באופן מלא להאכלה מבקבוק.
    התינוקת החמודה שלי בת 3 חודשים היום!! שקלה בלידה 2970 וכיום בערך 5 ק"ג.
    הבעיה שאני רואה זה חוסר תיאבון.
    היא אינה דורשת לרוב אוכל וכשאני נותנת בקבוק היא מסוגלת להסתפק ב-60cc ולאחר כשעה שעתיים או שהיא מקטרת קצת ואז שוב אני נותנת לה לאכול (נגמר ב-20cc ואז נרדמת) או שאני פשוט מציעה לה ושוב לא אוכלת הרבה..
    היא אוכלת בהפסקות ולעיתים לאחר כחצי שעה היא שוב ממשיכה לאכול כך שארוחה עלולה כפי שציינתי קודם להימשך כשעה (לא תמיד רציפה) אך אם לא איעשה זאת היא לא תאכל כלום!!
    בלילה היא בד"כ קמה בשלוש ואז אוכלת שוב 60cc ובמקרה הטוב קצת יותר לאחר שהארוחה האחרונה שלה היתה בשבע בערב לכל המאוחר (כשאני מנסה להאכילה לפני השינה שוב היא מסתפקת ב-20cc
    בסה"כ בשעות הערות היא מחייכת ואני משחקת איתה די הרבה...
    אבל!!!
    אני ממש מודאגת מזה.
    האם ייתכן תינוק ללא תיאבון?
    האם אין זה פוגע בגדילה שלה??
    מה עושים במצב שהרופא אומר להמשיך להאכיל אותה בצורה הזו וכל עוד עולה במשקל זה תקין כאשר לי זה נראה קצת מוגזם!!
    אוטוטו חוזרים לעבודה ומה אז?
    האם תיתכן הטלת שתן בתדירות טובה מאכילה כה מועטה??
    אם אני סוכמת את סך הארוחות אני מגיעה לעיתים לפחות מ-500cc וזה מתחיל להלחיץ אותי!!!

**לציין ניסיתי מספר בקבוקים ואיני רואה העדפה לאחד מסויים וכן לעיתים היא אוכלת יותר מהשאוב ולעיתים מסימילק כך איני חושבת שזה תלוי טעם...

מה דעתך??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• תשובה לסיון

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

היי סיון,
    תינוקת בת 3 חודשים צריכים לאכול יותר מ-60 סמ"ק בארוחה.
    את כותבת שיש העדפה לבקבוק מסוים - תלכי על זה ואפילו תמשיכי לנסות אחרים כי נראה לי שהיא פשוט לא מצליחה לאכול.
    תלכי למכולת , לא לבית מרקחת או חנות לתינוקות , ותקני לך בקבוק "פושט" ביותר.
    כאשר סוגרים את הבקבוק תדאגי שלא יהיה חזק , מספיק רק שיהיה סגור ולא נוזל.
    אחרי כמה לגימות להטות את התינוקת מעלה כדי שהפטמה תתרוקן מהחלב כדי שהיא תבלע את התוכן בפה שלה, ועז להמשיך לתת לה בצורה הזאת. כאשר היא מתעייפת תרימי אותה ל"גרפס" ותמשיכי להאכיל אותה.
    נראה לי שהשיטה ישפר את האכילה שלה וכך היא תאכל הרבה יותר אפילו.
    כמובן עדיף שיהיה חלב אמא בבקבוק ואף הנקה ישירה.
    לגבי הבקבוק - לרחוץ אותו עם מים חמימים מהברז, סבון כלים ומברשת בקבוקים. אין לחמם חלב לטמםרטורה גבוהה בככל, לא בבקבוק ולא במיקרו.מספיק בחום החדר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו