מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות חלב בהנקה...לואיז07/05/2008
שלום,אני חדשה כאן...ילדתי לפני שבועיים וארבעה ימים את בני הראשון:)
אני מניקה אותו וגם נותנת לו תוספת סימילאק מכיוון שכנראה כמות החלב מההנקה איננה מספיקה לו. על מנת לראות בערך מה כמות החלב שיוצאת מההנקה קניתי משאבה ידנית של אוונט וכאשר אני שואבת יוצא בכל פעם משהו כמו 20 cc משני השדיים...זה נראה לי מעט מאוד אך ברצוני לעודד את כמות החלב ביניקה על מנת שיקבל יותר חלב אם מאשר תוספות.בדרך כלל הוא יונק משני השדיים ובאיזשהו שלב מתייאש ונרדם...וכעבור כמה דקות-חצי שעה הוא מבקש לאכול עוד ובדרך כלל הוא אוכל תוספת של בין 30-60 cc של סימילאק.היינו ביום ראשון בטיפת חלב,היה ביציאה מהבי"ח 3.320 וביום ראשון היה 3.720ק"ג ואמרו שהוא עולה יפה במשקל,עושה הרבה פיפי...ובדרך כלל יש יציאה אחת גדולה ביום...אשמח לשמוע חוות דעתך בעניין,תודה רבה ויום נעים,לואיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללואיז
ג'ניס זאוסמר08/05/2008
מזל טוב!
אני מציעה לך לעשות שינוי גדול בהתנהלות ההנקה והתוספות.
שאיבה , במיוחד עם מכשיר ידני, לא משקף כלל את כמות החלב.
לדעתי אם את ממשיכה בצורה הזאת עם תוספות מרובות ההנקה תגמר מהר וחבל.
ולכן אני מאוד ממליצה להפסיק עם התוספות, להניק אותו לעיתים קרובות ולוודא שהתפיסה טובה.
תתחילי להוריד את התוספות בהדרגה.
התינוק שלך צריך להתידד עם הציצי ולרכוש אימון בו כי כעת הבקבוק מהווה את מקור העיקרי לאוכל שלו.
היה לך מספיק חלב מלחתחילה אבל היה לך רושם מוטאה וחשבת שלא - טעות שכיחה לצערי.
יש סיכוי טוב שאת יכולה לחזור להנקה מלאה אבל את צריכה להבין שהוא צריך לינוק והתוספות רק מזיקות.
חיב להיות מעקב צמוד על משקלו ועליך לשקול ייעוץ מקצועי בהנקה .
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השובות,ועוד כמה שאלות קטנות
לואיז11/05/2008קודם כל , ג'אניס,הרבה תודה על התשובה:)
בהחלט אני מנסה להניק יותר מאשר לתת תוספות...זה הולך קצת יותר טוב:) רציתי לשאול לגבי שאיבה...מכיוון שאם אני מחוץ לבית אני לא מסוגלת להניק אותו בציבור ולכן מעדיפה לתת לו לאכול מהבקבוק ומאוד רוצה שזה יהיה חלב אם...אז שאלותיי הן: לפי מה שהבנתי מתגובתך השאיבה בידנית לא ממש עושה את העבודה וייתכן שעם חשמלית ייצא יותר חלב?...האם יש משאבה ספציפית שאת ממליצה עליה?והאם ניתן לשכור או לקנות יד שניה בזול מכיוון שהבנתי שהן די יקרות...
דבר שני שרציתי לשאול...לפעמים בזמן ההנקה הוא מתחיל להיות חסר נוחות ועצבני...מסיט את עצמו מהשד ומתחיל לבכות...ומצד שני לפעמים הוא יונק ממש טוב ורגוע עד שהוא נרדם...אז האם זה נורמלי...ויכול להיות שהוא פשוט לא ממש רעב ומשהו אחר מציק לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר11/05/2008אם השאיבה תהיה לעיתים קרובות כדאי להשיג מכשיר מאיכות גבוהה - ניתן בהשאלה מיד שרה, מכשיר בשם לקטינה או ספקטרה.אם השאיבה תהיה רק מידי פעם אפשר ידני - לקנות אוונט או מדלה.
אני לא ממש ממליצה לעשות את זה עדין כי כפי שכתבתי קודם התינוק שלך חיב לחזור לשד כמעט ללא הפרעות בינתיים עד שיש שיפור ניכר במצב.
תינוק לא רגוע בזמן ההנקה - עלול להיות סימן של תסכול מחוסר חלב או פשוט בגיל מסוים התינוק כבר לא מרוכז מאה אחוז בשד וכל דבר מעניין אותו ומסיט אותו מהשד.
אם התינוק שלך שותה מספיק, עולה במשקל וכל זה מהנקה , הנקה כזו לא מהווה בעיה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב+ספקטרה
לואיז15/05/2008ג'ניס שוב שלום,
אני עדיין מניקה את בני אך כמו שכבר אמרתי קודם זה לא תמיד הולך ממש חלק...ולעתים מאוד מתסכל...או שלא יוצא מספיק חלב והוא נהיה מתוסכל או שהוא יונק ומהר מאוד נהיה רעב ועלי לתת לו תוספת...לכן...אני מאוד רוצה שאם יש צורך לתת תוספת שזה יהיה חלב אם...התייאשתי מהמשבה הידנית של אוונט שלא שאבה כלום....מקסימום שהצלחתי להוציא בהרבה מאמץ היה 20cc ומהמיני אלקטריק בכלל לא הצלחתי לשאוב כלום...הייתי מאוד מתוסכלת ובסוף החלטתי לשמוע לעצתך ולהשיג משאבה מקצועית טובה ולקחתי מיד שרה משאבה של ספקטרה 2.אתמול כששאבתי בפעם הראשונה הצלחתי לשאוב כ80 cc',הייתי מאוד מרוצה לראות שאכן יש מעט חלב...מאז אתמול בכל שאיבה אנ מצליחה לשאוב בין 30-50cc ,האם זה נורמלי?כצד ניתן להגביר את הכמות?מאוד חשוב לי שיקבל כתוספת את החלב שלי.האם הכמות תגבר עם הזמן?כמה זמן לשאוב מכל צד?כמו כן רציתי לשאול למשך כמה זמן חלב אם שהיה במקרר יכול להיות בחוץ?....אם לוקחים חלב שאוב כשאני יוצאת מהבית או משהו כזה?.....
תודה רבה,לואיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)