מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות? הנקה מספקת?ענבל08/05/2008
לילה טוב
אז ככה אני חדשה בעניין ההנקה, הקטן שלנו בן 3 שבועות ועד עכשיו ההנקה עברה חלק פחות או יותר , לפני שבוע בערך התחיל מן סדק בפטמה שמאל אז הנקתי רק מימין ושאבתי משמאל כדי להפחית גודש וזה עבד. עכשיו התחילו סדקים גם בשד השני אז עברתי לשימוש בפטמות סיליקון אבל הקטן מתקשה לינוק איתן הוא מראה סימני חוסר נוחות ,ההנקה מתארכת מאוד והשד לא מתרוקן כמו בהנקה רגילה.
אז אני משלבת עם הנקה דרך הסיליקון גם האכלת חלב שאוב ( בערך 50 מל כתוספת לאחר שיונק מעט עם הסיליקון)
יש לי כמה שאלות:
1) כבר 3 ימים שאין חיתולים עם צואה רק פיפי, האם זה תקין לגיל 3 שבועות? או שאמורה להיות צואה כל יום?
2)איך אדע שהוא מקבל מספיק אוכל( פרט לשקילה שתהיה רק בשבוע הבא) האם קצת יניקה פחות אפקטיבית ( בגלל הסיליקון) + תוספת של בערך 50 מל חלב שאוב מספיקה?
3)האם יש קשר בין חוסר יציאות לגזים? הוא סובל מגזיםמאוד.
בינתיים אני מחכה שהפטמות יחלימו כדי לשוב להנקה רגילה.....מרגישה תסכול הולך וגדל בגלל חוסר הנוחות שלו עם פטמות הסיליקון והצורך בשילוב בקבוק...
אשמח ואודה לכל עזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ג'ניס זאוסמר08/05/2008שלום ענבל,
קודם כול לגבי הפטמות כמעט כל ה"סדקים" בפטמות נובעים מתפיסה לא מספיק טובה ולכן עליך לשפר זאת בהקדם. אם התפיסה טובה לא יהיו "סדקים".
פטמת סיליקון מהווה בעיה מאוד רצינית אם גם איתה השימוש לא נכון : אין מעבר טוב של חלב, התינוק לא מקבל מספיק אוכל והשד לא מייצר חלב כראוי.
לי נראה שהתינוק שלך לא מקבל מספיק חלב באמצעות פטמת הסיליקון ולכן ה"אי נוחות" שזה בעצם תסכול מאי קבלת חלב. בנוסף הדבר מתבטא בחוסר יציאות ויתכן גם בירידה במשקל.
ולכן עליך לשקול את התינוק בהקדם.
עליך לשפר את התפיסה ולהוריד את פטמת הסיליקון בכדי לאפשר לו לקבל אוכל.
אני ממליצה להמשיך בינתיים לשאוב כדי לשמר את תפוקת החלב שלדעתי כבר גם התחיל להשתבש עקב יניקה לא יעילה ושימוש בפטמת סיליקון.
ובסוף , מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה בהקדם בכדי לא להפסיד את ההנקה וחבל.
בהצלחה וחג שמח,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)