מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקיםשולה09/05/2008
שלום
אני מניקה חודש וחצי תינוק בן חודש וחצי והכול היה בסדר.
לאחרונה החלו כאבים עזים לאחר ההנקה, בעיקר בלילה כאשר התינוק שלי אינו קם להנקה, אני בכל זאת קמה לשאוב ומרוקנת את השד, הכאבים עדין לא פוסקים.
רופאת משפחה אמרה שזה רגישות בתוך החזה ונתנה לי כדור שמן נר הלילה, ואמרה שיש לי הרבה חלב לא להפסיק לרוקן.
עדיין אני סובלת מכאבים חזקים, כמו דקירות בתוך השד ואפילו כשהשד מרוקן מחלב.
מה עלי לעשות?
האם החלב יפחת בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשולה
ג'ניס זאוסמר11/05/2008היי שולה,
צר לי שאת סובלת. אבל קשה לדעת בדיוק מה הגורם לכאבים שאת חשה.
כנראה שזה לא בדיוק קשור למלאות יתר אם יש כאב כאשר השד מרוקן.
לפעמים הכאב נוצר מדלקת בשד ותרופות אנטי דלקתיות עוזרות - כמו אדוויל לפי הוראות היצרן.
בדרך כלל לא נותנים אנטיביוטיקה אחרת אם יש חום.
במקרים אחרים יש סברה שיש זיהום פטרייתי בצינוריות החלב, במיוחד אם קבלת אנטיביוטיקה לאחרונה/לאחר הלידה.יש תרופה לזה אך לא תמיד עוזר - טריפלוקן (לשבוע עד 10 ימים.
מקווה שעובר לך בהקדם,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שולה12/05/2008תודה על התשובה אני כבר מרגישה יותר טוב כנראה סתימה ולכן שאבתי המון, בנוסף אולי פטריה ומרחתי ג'ל ואמרו לי גם למרוח חומץ אז הכאב נרגע.
לאחרונה בני אינו מתעורר בלילה ואני מתמלאת חלב ונאלצת לקום באמצע הלילה לשאוב כיוון שיש גושים האם יש פיתרון נוסף?
אך שומרים חלב
כמה זמן בהקפאה? אך נקראים השקיות הקפאה?
כמה זמן במקרר?
קניתי שקיות של פליטקס אך להשתמש? נראה לי רק עם בקבוק?
תודה שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשולה
ג'ניס זאוסמר12/05/2008מציון שאת חשה בטוב!
אם הוא ישן בלילה הגוף יתרגל ולאט לאט המצב ישתנה לגבי המלאות בלילה.
אם את מאוד מלאה תוציאי מעט ידנית כדי לשפר את ההרגשה כדי שתכלי לישון.
אפשר לשמור חלב אם במקרר בבקבוק נקי מאוד וסגור בחלק הקר העלין של המקרר לכ-3 ימים ללא חשש. יש האומרים אף יותר.
אפשר להקפיא בהקפאה במקפיא רגיל ביתי לחוד עד חודשיים.
בהקפאה עמוקה לחודשים רבים.
השקיות של פלייטקס מיועדים לבקבוקים שלהם ולא באים עם סוגרים - אפשר להשתמש בסוגרים אחרים. יש שקיות גם של חברת מדלה ונדמה לי גם אמדה אבל הם יקרים מאוד.
שקיות רגילות לא מומלצות כי הם נקרעים או מתפוצצים בהקפאה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)