מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלבנירה11/05/2008
שלום רב,
תודה על התשובות לשאלותי הקודמות.
בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה ואני לא מעוניינת לשאוב חלב בעבודה.
ברצוני לשאוב חלב כבר עכשיו ולצבור את הכמות המספקת להאכלת בני כאשר אהיה בעבודה.
ברשותי משאבת ספקטרה 2.
בני אוכל כל 3 שעות - לרוב משד אחד (ז"א שכל ארוחה משד היא לאחר 6 שעות). בעבר שאבתי עם מיני אלקטריק של מדלה את הצד השני שלא שימש לארוחה אך בארוחה הבאה היה לי חוסר בחלב.
כיצד עלי לנהל את השאיבות?
ומה ניתן לעשות עם הגודש בזמן העבודה?
תודה מראש
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנירה
ג'ניס זאוסמר11/05/2008היי נירה,
הספקטרה מתפקד יותר טוב מאשר מיני אלקטריק ויתכן שיהיו לך תוצאות יותר טובות אם תעשי בדיוק אותו הדבר שעשית קודם אבל עם מכשיר אחר.בזמן השאיבה תלחצי על השד - מזרים יותר חלב.
אם הוא יונק כל 3 שעות אין הרבה ייותר אפשרויות נוספות לשאיבה .
תהיה לך בטוח גודש בזמן העבודה שאם הזמן יעבור.אני מצעיה לך בכל זאות לקחת איתך לפחות מכשיר ידני לעבודה כדי שתכלי לשחרר את עצמך. אפשר גם ידני ממש - בזמן העבודה. הגודש עלול להיות מאוד לא נוח עד כדי מצב של כאבים חזקים ודלקת. אבל אם את עוברת את זה בשלום החלב יפחת - כדאי לדעת שיש מצבים בהם תפוקת החלב יורדת לרמה רצויה ויש מצבים בהם התפוקה יורדת יתר על המידה. זה תוי בפיזיולוגיה שלך ובזה אין שליטה.
ולכן כדי לא לסכן את המשך ההנקה אני ממליצה בכל זאת לשאוב (אפילו קצת) בעבודה גם למניעת סבלך וגם לשמר את היצירה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)