מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק לא עולה במשקל והפסקת הנקהלילי15/05/2008
ג'ניס שלום
בני בן חודש ו-3 שבועות, עלה עד לפני 4 ימים 110 גרם בשבועיים וחצי! הוא היה חסר מנוחה (על אף שבלילות ישן די טוב), ובנסיונות לשאוב חלב יצא לי לכל היותר 40 מ"ל במקרה הטוב. בטיפת חלב המליצו להשלים ארוחות עם תחליף חלב ולהוסיף ארוחה מלאה אחת ביום של תחליף. במהלך שלושת הימים האחרונים אני מנסה להניק ולהשלים, אבל אחרי הנקה של בין 40 דקות לשעה התינוק אוכל מהבקבוק עוד 120 מ"ל, ואז נהיה רגוע ונהנתן... בהתייעצות עם אחות נוספת אתמול, הומלץ לי להפסיק את נסיונות ההנקה, משום שנדמה שאינם מצליחים ממילא. מאתמול בצהריים איני מניקה, והשעה 5 בבוקר כרגע... אני ערה מהשעה 2 בגלל כאבים וגוש בשד אחד. הצילו!!! מה דעתך על כל העלילה, ואיך את מציעה להמשיך עם ה'רומן' הזה...? איני נעולה על שום דבר, אשמח להניק אבל אסתדר גם בלי- מה שיהיה טוב לילדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילי
ג'ניס זאוסמר16/05/2008לילי היי,
באופן הגיוני בשלב הזה החלב אמור להספיק אבל כנראה שההנקה לא התנהלה כראוי מלחתחילה ולכן הירידה בתפוקה.
1 - אם תינוק לא עולה מספיק במשקל בגיל הזה צריך לברר למה. אן שלא תופס טוב או לא יונק מספיק זמן או מגבילים אותו. בדרך כל הבעיה קשורה לתפיסה לא מספיק טובה מלהתחילה.
2 - צריך לראות (בעיניים) איך הוא יונק לשפר לפי הצורך - זה כבר מביא לתוצאות יותר טובות בשלב הזה
3 - יחד עם הבדיקה בפועל יש להמליץ על הנקה מרובה עם לחיצה על השד בזמן ההנקה.
4 - אם בשלב הזה התינוק משפר את תפקודו הוא כבר יקבל יותר חלב כי את עדיין בחלון ההזדמנות שאפשר לחזור חזרה.
5 - יחד עם ההנקות המרובות (פיקניק של הנקה) יש צורך לשאוב במכונה מקצועית לעיתים קרובות
6 - לקיחת חילבה גם עוזר - 3 קפסולות 3 פעמים ביום
7 תוספות מרובות ללא כל הנ"ל בכלל לא יעזרו והתינוק רק מתרגל לבקבוק וכמובן גם שבע .
8 - יש לך עכשו גודש כי את עדיין מייצרת חלב אבל לא מספיק כדי לספק את תינוקך
9 - כל הפעולות הנ"ל יכולות בסיכוי די טוב להחזיר את המצב לקדמותו אבל ידרש מאמץ. המאמץ שווה כי לתינוק זה חשוב וכי עדיין יש סיכוי
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)