הנקה וסיגריות עד כמה זה איום ונורא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה וסיגריות עד כמה זה איום ונורא?
    שוש
    04/01/2017

בוקר טוב,אני יודעת שסיגריות והנקה זה רע מאוד ובכל זאת, אני על הנקה מלאה תינוקת בת חודש ואני מעשנת. כמובן מנסה לפחות שעתיים בין סיגריה להנקה,אבל....
    בהנחה והזמן קצר הרבה יותר, עד כמה זה נורא? עד כמה אני עושה רע לתינוקות עם הניקוטין? איך זה משפיע עליה? עכשיו או בעתיד?
    קראתי שעדיף אמא מניקה מעשנת מאשר אמא מעשנת ונותנת תמ"ל.האם כדאי להפסיק להניק אם אינני יכולה להפסיק לעשן ואינני מקפידה על הזמנים בין הנקה לסיגריה?
    בהנחה שמעניקה מיד אחרי סיגריה....
    לא רוצה לעשות רע לילדה אבל כן מאוד רוצה להמשיך להניק, היא אוכלת מצויין ויש לי הרבה חלב.
    בבקשה לא לשפוט אותי גם ככה הקושי שלי רב ההתמכרות הנוראים הזו. תודה רבה על התשובה אם אפשר שתהיה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הנקה וסיגריות

אלה קושניר
    05/01/2017

היי שוש

את צודקת עדיף אמא מניקה למרות שהיא מעשנת
    אני לא שופטת אותך ונותנת רק עובדות

לפי המחקרים עולה שסביב חודשי 4-6 כמות חלב יקטן
    אחת הסיבות לכך היא שעישון משפיע על המוח ומדכא את הפרשת הפרולקטין - ההורמון שאחראי לייצור החלב. התוצאה: לנשים מעשנות יש פחות חלב, ואם לא די בכך, נשים מעשנות נתקלות לעיתים קרובות גם בקשיים לשחרר חלב ואף נוטות יותר מלא מעשנות לסבול מדלקות בשד.

נמצא שפי שניים ניקוטין עובר לחלב האם מאשר לעובר דרך השליה. חשיפה לניקוטין עלולה לגרום לתינוקות לאי־שקט ולהפרעות במערכת העיכול - כמו גזים ושלשול. גם התברר שבחלב של אם מעשנת יש שיעור נמוך יותר של שומן בריא מאשר בחלב של אם לא מעשנת. כמו כן עולה ממחקרים שילדים שינקו מאם מעשנת סובלים יותר מאלרגיות מאשר ילדים שינקו מאם לא מעשנת.

יחד עם זאת עדיין מומלץ להניק לאישה מאשנת
    אכן ממחקרים שונים עולה שהסיכון לתינוק מאי־הנקה גדול מהסיכון של יניקה מאם מעשנת. מתברר שתינוקות שינקו מאמא מעשנת חלו פחות בדלקת ריאות מאשר תינוקות לאמהות מעשנות שלא הניקו. הנקה מפחיתה את שיעור הזיהומים אצל תינוקות, ומורידה את הסיכון למוות בעריסה. זה חשוב במיוחד לתינוקות לאמהות מעשנות, שכן העישון מגביר את הסיכון למוות בעריסה.

מה ניתן לעשות כדי להפחית את נזקי העישון לתינוק?
    1. להרחיק את העשן מהתינוק: לא לעשן בתוך הבית ולשים לב לכיווני הרוח כאשר נמצאים עם התינוק מחוץ לבית.

2. להפחית את העישון למינימום.

3. לעשן רק אחרי ההנקה. יש לזכור ש־95 דקות אחרי העישון נשאר בגוף רק 50% מכמות הניקוטין שנכנסה לתוכו במהלך העישון.

4. ניקוטין וכימיקלים מזיקים רבים אחרים נפלטים מהסיגריות ונדבקים לשיער, לעור ולבגדים. לכן כדאי לשטוף ידיים ולהחליף בגדים אחרי העישון ולפני ההנקה.

5. אמצעי ההתגוננות המומלץ ביותר הוא כמובן להפסיק לעשן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו