מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת הגוף להנקה במהלך השליש השלישילי20/05/2008
הי ג'ניס,
אני נמצאת בשבוע 28 להריון ראשון.
חשוב לי מאד להניק את תינוקי הנקה מלאה (לא מעוניינת שיקבל תמ"ל גם בבית היולדות ובכלל - מעוניינת בביות מלא). אנו שוקלים מעבר למזרח הרחוק כשלושה חודשים לאחר הלידה וחשוב לי שהתינוק יקבל את התזונה הטובה ביותר ויהיה "מחוסן" מעצם ההנקה.
(1) האם קיימות/מומלצות דרכים להכין את הפטמות להנקה טובה (כעת הן מזדקרות רק לאחר שאני "משחקת" איתן)? אני מעסה את החזה והפטמות מדי יום בשמן נבט חיטה על מנת שהעור יהיה רך, אבל מלבד זה לא עושה דבר.
(2) האם יש מזון שאני יכולה לאכול כעת ולאחר הלידה על מנת להשביח את החלב? מה לגבי תוספי מזון?
(3) אני שוקלת ללדת במאיר. האם יש יועצת הנקה מוסמכת בכל שעות היממה - למקרה שאלד בלילה ואזדקק להכוונה? האם אוכל לבקש כי יועצת מוסמכת תגיע אליי הביתה לאחר הלידה בתשלום?
הרבה הרבה תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ג'ניס זאוסמר20/05/2008היי לי,
אין שום יתרון מוכח ל"הכנת פטמות" לפני הלידה.
כדאי לדעת שפטמות לא אמורות להזדקר להניק תינוקות ולכן אין לזה משמעות.
ההמלצה היא לאכול נכון ובריא, מאוזן ומגוון. אין אפשרות להשביח את החלב כלל וכלל.
במאיר יש 2 יועצות הנקה מוסמכות וצוות שם של אחית אשר עברו הכשרות מיוחדות בידיהן. הדרכה להנקה מוגדרת כחלק מתפקידן ועושות את עבודתן ביעילות רבה. כל מצב אשר מצריך ייעוץ נוסף מופנה ליועצות לפתרון.
אין כל אפשרות להזמין אותן הביתה - מנוגד לכללי שירותי בריאות כללית.
אפשר לפנות לרשימת מדריכות לייעוץ פרטי - מטיפת חלב או להכנס לאינטרנט ל"יועצות הנקה " בגוגל ושם תמצאי רשימה הכוללת שמות, איזורים ואף מחירים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)