הנקה ושאיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ושאיבה
    נעמה
    22/05/2008

שלום רב
    בני בן חודש ו5 ימים.אני מניקה ומשלבת האכלה של חלב שאוב מבקבוק כיוון שהפטמה השמאלית שלי סדוקה/פצועה. לאחר התייעצות עם יועצת הנקה שבקרה בביתי אני מנסה לשנות תנוחות הנקה מהתנוחה הקלאסית לתנוחת צד למרות שעל פי דבריה האחזיה נכונה גם ההצמדות ויש לתת לתינוק ללמוד לינוק.
    אולם תנוחת הצד לא נוחה לי וגם תנוחת שכיבה. מה שיוצא מזה שאני מניקה כרגיל מצד ימין ושואבת את השד השמאלי בדרכ אחרי ההנקה מצד ימין.וכך יוצא שרוב היום אני מניקה ולפעמים כשנראה לי שהחלב בשד הימני לא הספיק לו אני מוסיפה בקבוק של חלב שאוב. בלילות אני נותנת לו בקבוק שאוב .
    שאלתי היא לגבי מינוני השאיבות מצד שמאל, כל כמה שעות יש צורך לשאוב?
    האם כמות של בין 100 ל120 cc ולפעמים אפילו 150שיוצאת בשאיבה משד שמאל מספקת?
    בהאכלה של בקבוק שאוב אני נותנת לו 120 האם זו כמו מספקת עפי הגיל ?
    אני מניקה לפי דרישה ובימים האחרונים הוא פתח מרווחי הנקה של 3 ואפילו בלילות 4 שעות האם זה בסדר?
    בינתיים אני משתמשת בלינולין ועוד משחה ומחכה שהמצב ישתפר יש לציין כי אני במצב זה לסירוגין מאז השבוע השני.

לתשובתך אודה, נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושאיבה

הוספת תגובה

• משקל

נעמה
    23/05/2008

אוסיף שאתמול בשקילה עלה 700 גר בשבועיים והוא שוקל 4570. משקל לידה היה 3250

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את רואה - את מוצלחת מאוד

ג'ניס זאוסמר
    23/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את תשובתך..לגבי השאיבה

נעמה
    24/05/2008

לגבי השאיבה מהשד הפצוע ולגבי זמני שאיבה ומתן בקבוק.
    אודה לך אם תוכלי לפרט.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

ג'ניס זאוסמר
    23/05/2008

נעמה שלום,
    אם תנוחה להנקה לא נוחה בדרך כלל זה משום שזה לא נעשה נכון. או שאת לא ממקמת את עצך טוב או התינוק או בכלל את שניכם.
    פצע בפטמה=כמעט תמיד תפיסה לא טובה.
    אם את ממשיכה להניק רק מצד אחת ורוצה לשמר את התפוקה בצד השני את צריכה לשאוב כל פעם שאת מניקה . יש נשים אשר מייצרות מספיק חלב מצד אחת ונותנות לצד השני לאט לאט להתיבש עם הזמן כאשר היניקה מתבצעת ומספיקה רק מצד אחת.
    לי נראה שהכמויות בסדר אבל זה חייב להתבטא בעלית משקל התינוק ואם הוא שבע ושמח ומפריש יציאות ושתן כראוי.
    אם הפצע לא מתרפא כדי לגשת גם לרופא - אולי את צריכה משהו אנטיביוטי .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו