מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה מלאה גיל חודשיים וחצימיטל28/05/2008
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. עם הנקה מלאה. בשקילות שעשינו לו בטיפת חלב הוא עולה בלי עין רעה יפה מאוד. הוא נולד במשקל 3100 ובגיל חודשיים הוא שקל 5950.
נדמה כאילו הוא רוצה לאכול כל היום. אני מנסה לתת לו כל שלוש שעות אבל נראה כי הוא דורש בתוך שעתיים. הוא בוכה המון והדבר היחיד שמרגיע אותו זה הנקה. הוא אף פעם לא אומר "לא" ותמיד שמח לקבל את הפיטמה.
בכמה ימים האחרונים ניסיתי לעקוב אחר הכמות שהוא אוכל ע"י שאיבה. בשאיבה לפעמים יוצא לי 100cc משני הצדדים ולפעמים יוצא 150cc מצד אחד בלבד. איך אני יכולה לדעת מהי הכמות שהוא אכן צריך לאכול? זה כתוב איפשהו?
הגעתי למצב שאני נותנת לו בבקבוק 160cc-180cc לפעמים הוא דורש יותר ולעומת זאת לפעמים פולט המון. אבל בכל מקרה בוכה ולא רגוע במשך רוב שעות היום.
יש לו יציאות טובות ורכות (קוטג' בצבע חרדל) כ3 פעמים ביום ופיפי בכל פעם שאני בודקת.
הכל נשמע טוב אבל מטריד אותי שהוא לא רגוע במשך היום ובוכה המון.
בשעות היום הוא כמעט ולא ישן (בדר"כ בזמן ההנקה הוא נירדם למשך כ15 דקות בלבד לאחר מכן מתעורר ומתחיל לבכות.
אני כבר ממש מתוסכלת ולא יודעת אם הוא דורש יותר חלב ובגלל זה הוא בוכה כל היום או אם זה אכן בגלל שהוא לא ישן. האם יש משהו שאני יכולה לתת לו שיעזור לו לישון או להרגיע אותו, האם זה בכלל מומלץ?
לעומת זאת במהלך הלילה אחרי אמבטיה והנקה טובה הוא ישן למשך שעות רבות ממש כמו אדם בוגר.
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר28/05/2008היי מיטל,
במקום לקבל את העובדה שההנקה מצויינת ומוצלחת את מנסה להפוך אותה למשהו אחר המבוסס על העקרון של האכלה מבקבוקים.
בגיל/שלב הזה כך תינוקות מתנהגים וזה ישתנה עם הזמן. הוא עולה יופי במשקל וישן בלילה.אין מה לשנות !!
לא יכול להיות יותר טוב.
הנקה אי אפשר למדוד כי הנקות משתנות במשך היום גם כמותית וגם איכותית - זה הנורמה.
האכלה מבקבוקים - אותו ההרכב ואותה הכמות - זה לא הנורמה.
את מנסה להפוך את ההנקה למשהו אחר. בשאיבה אי אפשר למדוד כי אין משאבה שמעתיקה יניקה של תינוק. כל המכשירים שונים ותינוק לא אמור לקבל אותה הכמות כל יניקה.
הציפייה שהוא יוכל כל 3 שעות גם מבוסס על מידע לא מדויק - הוא צריך לינוק לפי רצונו.
תניקי אותו ותהני , אין הרבה הזדמנויות בחיים, תעשי כמו שצריך אחרת הכל משתבש וחבל.
תלכי על זה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל29/05/2008תודה ג'ניס
יש כל כך הרבה דעות מנשים אחרות וכאשר מדובר בילד ראשון זה די מתסכל. אני מנסה לשמור על קור רוח ולא להלחץ מכל דבר.
היום חזרתי להנקה בלי בקבוקים, האמת התגעגעתי. אני והקטנצ'יק נהנינו מכל רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצות
ג'ניס זאוסמר29/05/2008נכון מאוד.
אנשים רבים "מיעצים" מתוך כוונה טובה אבל לא מבינים שהם מעבירים מידע מוטעה ומבלבל וחבל .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)