מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בהלם!!!!שני18/06/2008
במסגרת צ'יטוט בכל מיני אתרים רלוונטיים להנקה, הגעתי לפורום בו אימהות מספרות על חוויית הלידה וההנקה.
היו שם המון בנות שסיפרו שבבית החולים בו הן ילדו (לא כתבו איזה בית חולים) - מיד כשנולד התינוק האחיות נתנו לתינוק בקבוק למרות שהאמא רצתה להנק ואז התינוק התרגל כבר לבקבוק ולא רצה ציצי.
מה זה צריך להיות? לא שואלים את האמא אם היא רוצה להניק? האם בבתי החולים עושים מה שהם רוצים? מצד אחד מטיפים לנו עד כמה הנקה היא חשובה וטיבעית ומצד שני מקלקלים לנו. האימהות בפורום הזה דיברו על הדברים מנקודת מבט מאוד טראומטית...
זה מבאס אותי מאוד!!! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
רותם19/06/2008את צריכה להגיד שאת מעוניינת בהנקה מלאה. תכיני גם פתק לעריסה בה התינוק נמצא בבית חולים ועליו כתוב: רק הנקה. אם את לא עושה ביות מלא את צריכה לבקש שיעירו אותך כשהתינוק בוכה וכשאת צריכה להניק. הייתי מייעצת לך גם לשים שעון בעצמך כל שעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי שני
קיימים 2 מצבים לפחות שאני יכולה להצדיק מעשה שכזה.
1 - תינוק עם היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר בדם) - מצב רפואי אשר מסכן את המוח של התינוק ולפעמים מנסים לעלות את רמת הסוכר על ידי מתן אוכל מהר כדי לנסות למנוע הרכבת עירוי.מצב אשר מתרחש בבזמן קצר אחרי הלידה והאם עדיין אפילו בחדר לידה.יש מצבים המהווים גורם סיכון לזה - פגות, סכרת הריונית ותינוק מעל 4 קילו או פחות מ2וחצי קילו.הטיפול חייב להתבצע בהקדם האפשרי.
2 - תינוק אשר נולד ואמו לא מסוגלת להגיע להניק אותו מסיבה רפואית והוא אינו יכול לצאת אליה מסיבה רפואית - פג,עירוי,טיפולים אחרים.
אני עובדת בבית חולים המון שנים והיו מקרים כאלו(כדאי תמיד לבר ולידע את ההורים)ורוב התינוקות לאחר מכן ינקו.יש גם מצב הפוך שבו ילדות לא מתחילות להניק מכל מיני סיבות ולאחר כמה ימים(והרבה יותר בקבוקים )התינוקות מצליחים לינוק.
מה עושים? אחרי הלידה מבקשים הנקה בלבד,ביות מלא ואם יש איזשהו צורך רפואי למתן תמ" ל(וזה די נדיר)לבקש שידעו אותךובעיקר לקבל את המצב בבגרות כי בריאות התינוק הוא מעל הכול.
מ-ג'ניס - ואין אף אחת יותר בעד הנקה ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)