מאוד מבולבלת,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד מבולבלת,
    אירית
    06/07/2008

שלום רב, ביתי בת שבועים. אני מאוד מתעקשת על הנקה, אך נתקלת במספר אתגרים והתנגדויות מצד אימי, רופאת ילדים. יש ימים בהם ביתי רוצנ לינוק מסביב לשעון, ז"א, שהיא יכולה לינוק מספר שעות טובות עם הפסקות קצרות בין לבין. הסובבים אותי טוענים שאיו לי מספיק חלב ולכן הילדה נשארת מורעבת. אימי כרופא טוענת שזה לא בריא לתינוק לינוק כ"כ הרבה שעות ברצף מאחר ומשתחררים איזה שהם מיצים בכיבה. ועל כן, נכנעתי ואנחנו נותנים לה תמ"ל שאחריו היא נרגעת וישנה כמה שעות. מצד שני יועצות הנקה וספרים רבים מדברים על כך שזה בסדר שתינוקות, במיוחד הקטנים, רוצים לינ וק הרבה. יש לציין שהיא עולה יפה במשקל ו 12 יום אחרי הלידה היא הוסיפה 335 גרם למשקל הלידה (3375). על מנת לבדוק האם באמת יש לי מספיק חלב, עשינו שקילה מבוקרת. שקלפני לפני הנקה ואחריה. יצא שבאותו ערב היא ינקה 50 גרם, חצי מכמות הנדרשת לה. ובאותו ערב ספציפי הרגשתי שהחזה שלי מרוקן כמעט לגמרי. האם זה אומר שאין לי מספיק לחלב? האם באמת יש הצדקה לתמ"ל? האם זה בסדר שלפעמים היא יונקת כ"כ הרבה? (ולפעמים גם פולטת את מה שאוכלת) מתנצלת על האורך, פשוט כבר ממש מתוסכלת מכל כך הרבה דעות....תודה מראש, אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מבולבלת,

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערבת מה זה תמ"ל?

שני
    06/07/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרכובות מזון לתינוקות

אירית
    06/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירית

ג'ניס זאוסמר
    06/07/2008

היי אירית,,
    באמת מאוד קשה לפעמים להתמודד עם הרבה עיצות במיוחד אם יש אנשי מקצוע ללא ידע ממש ספציפי בתחום.
    לו לא היה לך מספיק חלב היא לא הייתה עולה במשקל כל כך יפה !!
    בגיל הזה השדיים נרגעות,לא חשות כל כך מלאות יותר אך זה לא מסמל חוסר חלב אלה מצב נורמאלי וידוע . ידוע גם שהרבה נשים לא מודעות לתופעה ומפסיקות להניק על פי רושם מוטעה בלבד וחבל.באפן טבעי נשים מניקות ריקות יותר בערב מאשר בבוקר אבל החלב מכיל יותר שומן ולכן הרבה יותר קלוריות.
    התינוקת שלך עדיין מאוד צעירה וסגנון היניקה שלה כעת הוא גם נורמאלי.
    אני ממליצה : להניק אותה עד שהיא מסיימת צד אחד (עוזבת או נרדמת) לפני ההעברה לצד השני, ללחוץ על השד בזמן ההנקה כדי להזרים חלב - יתכן ויקצר את משך ההנקה.
    תינוקות בשלב הזה לא יונקים כמויות גדולות תמיד אלה כמויות יותק קטנות לעיתים קרובות יותר. מתן תמ"ל בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהיא רגילה בטח ירדים אותה - הרחבת לה את הקיבה מעבר לכיבולת הפיזיולוגית .
    הכמות שיוצא בשאיבה לא מהווה שום מדד לכמות שיש בשד. שאיבה זו גם מיומנות וגם מאוד תלוי בציוד ולכן אין לקחת בחשבון שזה הכמות שהיא מקבלת כאשר היא יונקת - היניקה שלה אפקטיבית בהרבה.
    עם כל הכבוד לרפואה, אין הרבה רופאים אשר יודעים הרבה על הנקה - וזאת עובדה.
    אני ממליצה להמשיך להניק, להנות מההנקה - זו ההנקה שלך ושל התינוקת שלך. ומבלי לפגוע, הנניק אותה בלי יותר מדי דיווחים לסביבה. את תראי שלאט לאט המצב ישתנה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו