מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה ויעוץיעל הורוביץ08/07/2008
אני אמא חדשה לתינוקת בת חודש. בערך מגיל שבוע התינוקת שלי דורשת שעות רבות של הנקה. אני יושבת איתה ביום נורמלי 3-5 שעות של הנקה רצופה עם הפסקות להוצאת אוויר. היא "מבקשת" לאכול כל זמן שהיא ערה. יש הרבה טיטולים מלאים ביום. לפעמים אני מרגישה שהיא שבעה והיא מתנגדת להפרד מהשד וממשיכה רק למצוץ אותו בלי לינוק. אם אני משחררת עם ואקום היא דורשת עוד הנקה יש לי מספיק חלב אבל פיזית אני מתמוטטת. רציתי לשאול: זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ג'ניס זאוסמר08/07/2008היי יעל,
נראה לי שאת צריכה לנהל את ההנקה שלה בצורה קצת אחרת כי כך באמת מתמותתים.
לא ציינת אם היא עולה במשקל - אם כן:
1 - לבדוק אם היא תופסת היטב
2 - תניקי אותה עם לחיצה על השד עד שהיא מסיימת את הצד הראשון (יורדת מהשד או נרדמת על השד או יותר נחה מאשר יונקת)
3 - תעבירי אותה לצד שני עד שהיא מסיימת
4 - תניקי אותה כאשר יש הרבה מגע עור לכור ביניכן - קרוב וכמה שפחותבגדים
5 - לאחר ההנקה את צריכה להרגיל אותה לדרכים אחרות להרגעה חוץ מהנקה - ניענוע, טיול, טרמפולינה, ....
לפעמים אפילו מוצץ נחוץ אם התינוק לא נרגע (בתנאי שיש עליה טובה במשקל)
היא מאוד אוהבת לינוק וכנאה לא למדה להרגיע את עצמה ללא יניקה. לאט לאט תשתמשי בכל הכלים שציינתי ומקווה שיהיה יותר טוב.
אם היא לא עולה במשקל - היא מתנהגת כך כי היא רעבה עקב הנקה לא אפקטיבית.
תקחי אותה לשקילה בבקשה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)