מבקשת עזרה ויעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה ויעוץ
    יעל הורוביץ
    08/07/2008

אני אמא חדשה לתינוקת בת חודש. בערך מגיל שבוע התינוקת שלי דורשת שעות רבות של הנקה. אני יושבת איתה ביום נורמלי 3-5 שעות של הנקה רצופה עם הפסקות להוצאת אוויר. היא "מבקשת" לאכול כל זמן שהיא ערה. יש הרבה טיטולים מלאים ביום. לפעמים אני מרגישה שהיא שבעה והיא מתנגדת להפרד מהשד וממשיכה רק למצוץ אותו בלי לינוק. אם אני משחררת עם ואקום היא דורשת עוד הנקה יש לי מספיק חלב אבל פיזית אני מתמוטטת. רציתי לשאול: זה נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה ויעוץ

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    08/07/2008

היי יעל,
    נראה לי שאת צריכה לנהל את ההנקה שלה בצורה קצת אחרת כי כך באמת מתמותתים.
    לא ציינת אם היא עולה במשקל - אם כן:
    1 - לבדוק אם היא תופסת היטב
    2 - תניקי אותה עם לחיצה על השד עד שהיא מסיימת את הצד הראשון (יורדת מהשד או נרדמת על השד או יותר נחה מאשר יונקת)
    3 - תעבירי אותה לצד שני עד שהיא מסיימת
    4 - תניקי אותה כאשר יש הרבה מגע עור לכור ביניכן - קרוב וכמה שפחותבגדים
    5 - לאחר ההנקה את צריכה להרגיל אותה לדרכים אחרות להרגעה חוץ מהנקה - ניענוע, טיול, טרמפולינה, ....
    לפעמים אפילו מוצץ נחוץ אם התינוק לא נרגע (בתנאי שיש עליה טובה במשקל)
    היא מאוד אוהבת לינוק וכנאה לא למדה להרגיע את עצמה ללא יניקה. לאט לאט תשתמשי בכל הכלים שציינתי ומקווה שיהיה יותר טוב.
    אם היא לא עולה במשקל - היא מתנהגת כך כי היא רעבה עקב הנקה לא אפקטיבית.
    תקחי אותה לשקילה בבקשה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו