מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלי בוקר-לילהדנה12/07/2008
בני נולד בשבוע 34 להריוני במשקל 2750. בביה"ח היה בפגיה והיה יונק+תוספת תמ"ל. בבית עברתי להנקה מלאה, וכיום הוא רק יונק. היום הוא בן חודש ושוקל 3320. שאלתי: במהלך היום הוא יונק כל שעה וחצי-שעתיים בערך, ולפעמים גם כל שעה; ובלילה הוא יונק כל שלוש-ארבע שעות. במהלך היום אני מותשת מהנקות - ממה נובע ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר12/07/2008שלום דנה,
את עושה עבודה נהדרת, את יכולה להיות מאוד גאה בעצמך.
למה ההבדים? קשה לדעת אבל לפחות הוא ישן יותר בלילה.
אני מציעה שתשתמשי בטכניקות הרגעה במשך היום כדי להגדיל קצת את המרווחים בין ההנקות.
טכניקות הרגעה : הרבה מגע עור אל עור, ניענוע, טיולים, מוזיקה, נסיעה באוטו, טרמפולינה....
מאוד חשוב יחד עם זה לעקוב אחר משקלו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה21/07/2008המשכתי להניק את בני כל שעה, לפי בקשתו, ובשבוע הוא עלה ממשקל 3.320 למשקל של 3.785. אני מנסה להרגיע את בכיו על מנת להאריך את משך זמן ההנקות, אבל ללא הצלחה. אני חושבת שהוא סובל מגזים. קראתי שבד"כ תינוקות סובלים מגזים לקראת ערב, אבל בני סובל מגזים במהלך היום. בערב הוא יונק בשעה 21:00 בערך, לאחר מקלחת, ומתעורר רק בשעה 01:00 להנקה, ולאחר מכן מתעורר בשעה 4:00 ומאז מתעורר כל שעה. הוא משחרר גזים גם במהלך ההנקה ונותן יציאה אחת ביום. לפעמים אני רואה שהוא מתאמץ לתת יציאה ולא מצליח. מכיון שאני לא מצליחה להרגיעו, אני מניקה אותו בכל הנקה משד אחד. הבעיה היא שאחרי 2-3 ד' הוא נרדם. אני לא מצליחה להעירו. למשל אני מחתלת אותו והוא בוכה לציצי, אבל כשהוא מתחיל לינוק הוא נרדם מיד. מה אפשר לעשות? איך אני יכולה לדעת אם הוא בוכה בגלל גזים או בגלל שהוא רעב? שאלה נוספת: אני מצליחה לשאוב כמות של 30 מ"ל בערך במשאבת מדלה. האם הכמות הקטנה היא בגלל סוג המשאבה או בגלל המס' המצוצמם של שאיבות שאני שואבת (אני שואבת רק כשאני צריכה לצאת מהבית, בערך פעם אחת בשבוע בממוצע)? ושאלה אחרונה:: מה עושים אם הוא לא עושה גרעפס אחרי ההנקה? מצטערת על אורך השאלה, ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי עוד משהו...
דנה21/07/2008אני רגישה ללקטוז. הרגישות באה לידי ביטוי בכאבי בטן וגזים, ללא קושי ביציאות. יחד עם זאת, אינני נמנעת ממוצר חלב. האם יתכן ובני רגיש לחלב האם בגללי? האם אני צריכה להפסיק לאכול מוצרי חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר22/07/2008דנה,
קודם כול תפסיקי עם דברי חלב לפרק זמן ותרי אם יש שינוי - ייתכן שיעזור.
"גזים" - לתינוקות רבים תופעה של חוסר שקט, בכי ורושם של גזים בכמה חודשים הראשונים של חייהם. אף אחד עדיין לא יודע מה וממה התופעה הזאת. זה לא הגזים במערכת העיכול וזה בדרך כלל גם לא האועל שאת אוכלת . מומחים היום חושבים שזו תקופה של חוסר בשלות התינוקות המתבטאת שונה אצל תינוקות . תיארת בדיוק את הסימנים למה שנקרא "קוליק".
זה לא נובע מרעב או מהחלב שלך אלה מדברים שאין לך בכלל שליטה עליהם.
אני מציעה :
1 - תנסי להניק אותו מ2- הצדדים בכל הנקה - הנקות קצרות וכל פעם רק צד אחד עלולים להחמיר את המצב.
2 - את צרכה ללמוד ולפתח שיטות להרגעת התינוק שלך - תנועתיות, עטיפה, ניענוע (לא טלטול) , השמעת קולות של "קול לבן"- קול מתמשך ואחיד (מאוד מרגיע תינוקות ( שואב אבק, מייבש כביסה, קולות החוזרות על עצמם.....)
3 - בדיקת רופא ילדים - לשלול בעיה רפואית
4 - הרבה סבלנות - זה יעבור סביב 3 חודשים
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
דנה23/07/2008תודה רבה על העזרה, אני אנסה ומקווה שזה יעזור. רציתי לדעת מה תשובתך לגבי השאלה הקודמת לגבי שאיבת החלב בכמות קטנה - האם זה קשור לסוג המשאבה או לכמות השאיבות? האם אני צריכה לשאוב יותר כדי להצליח לשאוב בפעם אחת כמות גדולה? ושאלה נוספת, האם אחרי הנקה הוא חייב לעשות גרפס? מה עושים אם הוא לא עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר23/07/2008סוג המשאבה יכול להשפיע בהחלט על כמו החלב הנשאב. יש משאבות עם מנוע חזק יותר והם הרבה יותר אפקטיבים.
כדי לשאוב צריך לפתח גם מיומנות ולכן בהתחללה יוצא מעט עד שלומדים את הטכניקה הספציפית המתאימה לכל אחת.
כמות השאיבות - אם את שואבת בלבד עליך לשאוב כל 3-4 שעות חרת כמות החלב שלך יירד. אם את מניקה וגם שואבת עליך לשאוב כאשר את לא בדיוק אחרי הנקה.
נהוג לעזור לתינוק להוציא אוויר לאחר ארוחה כי קשה לו יותר לעשות את זה לבד. תרימי אותו על כתפיך לאחר ההנקה ואם הוא לא מוציא אוויר לאחר כמה דקות אפשר להניח אותו.אם הוא לו עושה גרפס לא קורה כלום - שום דבר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
דנה24/07/2008אני מודה לך מאוד על העזרה. כמה שאלות: 1. יש לי משאבת מאדלה - האם היא נחשבת למשאבה עם מנוע חזק? האם היא טובה? 2. למה כוונתך שנדרשת "מיומנות" לשאיבה שצריך לפתח? מה צריך לעשות על מנת לשאוב "נכון"? 3. אני לא יודעת מתי לשאוב, מאחר שכפי שרשמתי בהתחלה, בני יונק כל שעה-שעה וחצי. לאחר כמה זמן מההנקה השד מתמלא שוב? מתי אוכל לשאוב? 4. האם על מנת שיצא יותר חלב בשאיבה עלי לשאוב גם כשאין לי כוונה לתת לו חלב שאוב? ושוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר24/07/2008דנה,
יש סוגים שונים של מכשירי מדלה, מהסוג החזק ביותר ועד הסוג הקטן עם המנוע הקטן ביותר.
הקטן טוב מאוד לשאיבה מדי פעם ולא לכל יום או רק שאיבה.
כאשר מתחילים לשאוב יוצא מעט חלב עד שאת מתחילה להבין אם עליך ספציפית טוב להתחיל על לחץ מתון ולאט להגביר ובאיזה קצב להגביר את השאיבה ולכמה זמן.
אם תינוקך יונק כל שעה אין בדיוק זמן טוב לשאוב כי יניקה כזאת לא מאפשרת את זה.
השד לא מתרוקן אף פעם לגמרא אבל אפשר לשאוב כשעה וחצי שעתיים לאחר ההנקה אם רוצים את החלב למטרת תוספפת. אם השאיבה למטרת הגברת תפוקת החלב - אין לזה כל משמעות מתי שואבים .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה (ל.ת)
דנה25/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)