מספר שאלות, תודה מראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות, תודה מראש
    שרון
    24/07/2008

שלום רב בני בן 3 חודשים+שבוע ניזון מהנקה מלאה ללא תוספות משקל בלידה3250 משקל לפני 10 ימים 6300 יש לי מספר שאלות: כתבתי כאן בעבר כי נהג ילשון 12 שעות רצוף בלילה ולהסתפק ב4-5 האכלות ביממה, כעת לאחר קפיצת גדילה( לפני שבוע) בה ינק במרווחים קצרים מאוד ולעיתים קרובות יותר שינה את הדפוס ועכשיו ישן 7-8 שעות בלילה וישנן בסביבות 6-7 האכלות ביממה. הבעיה היא שמאז שסיים את הקפיצת גדילה לאחר האוכל נוהג לפלוט כמויות גדולות מאוד של חלב (לפעמים עם גושים ולפעמים מימי מאוד) אני משתדלת לא להציע לאכול משני הצדדים כיוון שאולי יש לי כמות גדולה מידי של חלב אחרי הקפיצת גדילה וזה מה שגורם לפליטות המרובות. בנוסף הוא סובל מאוד מגזים בעיקר בלילה ומתעורר מהם בבכי. (אובחן כסובל מקוליק אבל עבר לו בחודש האחרון ועכשיו כנראה חוזר) . עניין נוסף -בדרכ יש יציאות של צואה פעם ביום-יומיים והן מאוד מימיות( כמו תמיד) אתמול לאחר היציאה נוספה יציאה נוספת בצבע ירק כהה אומנם לא מימית רק לכלכוךמועט של החיתול בצבע ירוק. 1)מה פשר הצואה הירוקה? 2)מה ניתן לעשות לגבי פליטות מרובות והאם ישנו קשר לעליה בתפוקת החלב לאחר קפיצת גדילה? 3)מה ניתן לעשות לגבי התעוררות מגזים בלילה וכאבי בטן?האם יש מקום לבדוק את העניין שכן הוא מעל 3 חודשים? סליחה על האורך ותודה רבה מראש, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות, תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

היי שרון,
    כאשר יש "קפיצת גדילה" תינוקות יונקים הרבה יותר בטרה הגביר את כמות החלב ולכן יש יותר וגם אולי זו הסיבה לפליטות. אם הוא שמח וממשיך לעלות כך יפה במשקל עזי הכל בסדר. תינוקות משנים גם את דפוסי ההנקה שלהם וזה רגיל מאוד - אין מה לדאוג.
    קוליק שעובר כמעט אף פעם לא חוזר, יתכן ועובר עליו משהו - כדאי לקחת אותו לרופא ילדים אם התופעות ממשיכות או מחריפות.
    יציאה ירוקה חולפת- אין לדבר הזה משמעות אם התינוק מתנהג רגיל ובריא.
    תמשיכי לעקוב אחר משקלו בטיפת חלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו