מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות כפולה של תחליף חלב והנקה בכללאני30/07/2008
ראשית, נתתי לביתי ארוחה עם כמות כפולה של סימילאק בטעות (בעלי מילא את המחלק מנות...) האם זה מסוכן? מה עלי לעשות אם גיליתי זאת אחרי שהיא כבר גמרה את הבקבוק? היא פלטה הרבה וישנה בכיף כרגע... לא נראה שמשהו מטריד אותה... ובאופן כללי: ביתי בת חודש, ניזונה בעיקר מחלב אם. ילדתי בקיסרי והילדה ינקה לראשונה כשעה אחרי הלידה. בכל זאת ההתחלה היתה לנו קשה והילדה היתה כמעט כל היום על הציצי (אם לא היא בוכה). האחיות שכנעו אותי שהיא רעבה וכנראה אין לי חלב ובשל כך תגברנו עם תמ"ל. כעבור שבועיים בבדיקת רופא הסתבר שהילדה עלתה המון במשקל (100 גרם ליום) והרופאה ביקשה שאגביל את ההנקה לכל 3 שעות. אני מאוד משתדלת אבל לא מצליחה כי הילדה ממש צורחת אחרי שעה וחצי שעתיים מקסימום. בנוסף, בערב, היא ממש מתעצבנת על הציצי שלי כאילו אין לי חלב (בשאיבה אני באמת רואה שאין לי כמעט כלום) ואם לא הספקתי לשאב במשך היום אני נותנת לה תמ"ל ורק כך היא נרגעת. איך זה הגיוני שבמשך היום יש לי הרבה חלב ובערב אין לי כמעט כלום? האם יכול להיות שזה קשור לכך שאני באופן קבוע מדלגת על יניקת הלילה ובעלי מאכיל אותה בבקבוק שאוב? אני משתדלת לשאוב המון אפילו שלא יוצא כלום אך זה לא עוזר ואני מרגישה ממש כמו פרה... האם זה הגיוני שבגיל חודש במשקל.2 4 קג היא אוכלת 120+ ציצי כל שעה-שעתיים? אני ממש מרגישה שאני לא עומדת בקצב ומפחדת להתייאש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
חיה כהן30/07/2008שלום,באופן חד פעמי לא קרה כלום כשנתת כמות כפולה של פורמולה כדאי להזהר שזה לא יקרה ,התינוק עלול לקבל פחות מדי נוזלים.
מבחינת הנקה אין צורך להגביל את ביתך לארוחות כל 3 שעות.בצורה כזאת את עלולה לרדת בהספקת החלב.תינוקות יונקים יש להם נטייה לעלות בהתחלה הרבה במשקל ואחר כך הרבה פחות.באופן טבעי לכל אם מניקה יש פחות חלב בשעות הערב אבל מבחינת הרכב החלב הוא יותר מרוכז ושומני. תני לביתך לינוק מתי וכמה שהיא רוצה. לילה טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)