שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    דנה
    02/08/2008

1. אני מניקה בד"כ משני הצדדים. אם בני יונק מצד אחד בלבד, מאיזה שד מתילים בהנקה הבאה? 2. האם כמות החלב הנשאבת במשאבה בפעם אחת היא פונקציה של כמות השאיבות ביום/בשבוע? ובמילים אחרות, אם אני רוצה שבשאיבה אחת תצא כמות גדולה (כנראה שהתינוק יונק כמות גדולה יותר בפעם אחת, כי הוא עולה במשקל יפה מאוד: פג בן 7 שבועות שקל לפני שבועיים 3.780 ולפני יומיים 4.460, אבל בשאיבה אחת יוצא 40 מ"ל), האם אני צריכה להתמיד בשאיבות, גם אם אין לי כוונה לתת לו חלב שאוב בתדירות גבוהה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• דנה

חיה כהן
    02/08/2008

דגה שלום! אין משמעות מאיזה צד מתחילים את ההנקה.אם את מרגישה ששד אחד יותר מלא או כבד כדאי להתחיל בו רק משום שבדכ התינוק אוכל יותר מהצד הראשון.
    לגבי שאיבות,אם תינוקך יונק טוב ,עולה יפה במשקל ואין לך צורך להשאיר אותו עם משהו אחר אז אין שום צורך לשאוב. הכמות שאת שואבת לא מקבילה לכמות שתינוקך יונק אפילו באותו שעה של היום.
    באופן כללי כמויות החלב בבוקר גדולות יותר,לכן אם את מעונינת לשאוב כדאי בבוקר.בהצלחה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    03/08/2008

בהנחה ואין צד "מלא" יותר (אין לי תחושת מלאות בשד), האם על מנת ששני הצדדים יהיו "שווים" צריך להתחיל בשד הראשון או בשד השני? בנוסף, נראה לי שבאופן קבוע שד אחד תמיד יותר מלא מהשני (בשאיבה הוא תמיד מוציא קצת יותר) אבל גם לפני ההריון הוא היה מעט יותר גדול מהשני, האם זה אומר שאני צריכה להתחיל תמיד מהשד השני על מנת שהם יהיו שווים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדנה

ג'ניס זאוסמר
    04/08/2008

דנה,
    כמעט ואין נשים עם שדיים סימטריות.
    ובזמן ההנקה האי-סימטריות הרבה יותר בולטת .
    במקרה שלך אין משמעות לגבי ההנקה ואין דרך או סיבה להביא ל"שוויון"
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו