היש עוד סיכוי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היש עוד סיכוי?
    לאה
    04/08/2008

בני בן 7 שבועות, בגיל חודש בעקבות אי עליה במשקל גילתה יועצת הנקה בעיה של לשון קשורה שנותקה מיד בנתיים קיבל בני תוספת מבקבוק ומכך נגרם שהסכים לינוק בלילה בלבד. כתוצאה מכך החלב התדלדל ובעזרת מרתון במשך שבועיים של שאיבות פעם בשעתיים, כדורי חילבה ומטיליום התגברנו על חוסר החלב ואני מספקת לו את הנדרש במשך יומיים בני ינק יפה גם ביום והיה רגוע אך פתאום היום בבוקר שוב סירב לגשת לשד וכשאני שואבת אני רואה שכמות החלב התדלדלה. האם יתכן שיומיים הוא לא ינק מספיק ולמרות זאת היה רגוע? מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו להנקה מלאה ולדעת שהוא יונק מספיק? האם כדאי לחזור להנקה מלאה בבת אחת או לסרוגין? מצפה לתשובתך בקוצר רוח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היש עוד סיכוי?

הוספת תגובה

• תשובה ללאה

ג'ניס זאוסמר
    04/08/2008

שלום לאה,
    לא נראה לי שתוך יומיים כמות החלב יירד מהנדרש ללא מספיק. תפוקת החלב לא יורד באופן פתאומי.ולכן אני מציעה להמשיך בכל הטיפולים : שאיבות, מוטיליום ולילבה.
    גם כאשר החלב מתגבר אין להפסיק את הטיפולים אלה בהדרגה רבה מאוד ואם קיים רושם של ירידה לשוב לטיפול הקודם.
    קשה לי לדעת אם ביומיים הללו ינק מספיק או לא אבל להבא חשוב לעקב אחר משקלו לעיתים קרובות וכמה שאפשר.אני גם מציעה לחזור להנקה תחילה עם תוספות של חלב אם שאוב, להמשיך עם כל הטיפולים ולהגיע להנקה מלאה בהדרגה. לא ניתן לדעת מראש כמה זמן זה ייקח ואם זה בכלל אפשרי למרות שקיימים סיכויים די טובים.
    אך אפשר לדעת שיונק מספיק : סימן וודאי - עליה במשקל. הפרשת צואה ושתן - סימנים טובים ( 3-4 צואה ביממה, 5-6 טיטולים רטובים ביממה )
    את כל הסימנים הללו ביחד - קרוב לוודאי מקבל מספיק אוכל.
    סימנים נוספים :
    שמיעת בליעות, התרוקנות השד
    ולבסוף - תינוק רגוע ושקט.
    אף סימן לבדו לא משקף קבלת אוכל אלה קבלת מספיק אוכל ישתקף בכל או לפחות רוב הסימנים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו