מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרב לעבור לתמ"לאלונה06/08/2008
שלום רב, בני בן הארבעה חודשים עתיד ללכת למעון יום בעוד כשלושה שבועות. עד עכשיו הנקתי אותו הנקה מלאה, אך כעת אני מעוניינת לגמול אותו חלקית (להניק רק בלילה) ולהעבירו לתמ"ל. רופאים המליצו לי לעשות מעבר הדרגתי: לתת במשך כמה ימים 10cc לפני ההנקה , אחרי כן 20 וכך הלאה. הצרה היא שהוא מסרב לשתות את התמ"ל (ניסיתי שני סוגים), מעווה את הפרצוף ויורק. הבעיה בטוח בתמ"ל כי כשניסיתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק הוא לקח. אוסיף רק שזוהי הפעם השניה שאני מנסה לגמול אותו: בפעם הראשונה לא הנקתי אלא התעקשתי על הבקבוק עד שהוא היה רעב מספיק, נשבר ולקח בקבוק (וכך המשכתי במשך יומיים ורק ביום השלישי חזרתי להניק חלקית). שיטה זו עבדה, אך הילד חלה (מסיבות אחרות כמובן) והרופאים אמרו לי לחזור להנקה מלאה ורק כשיבריא להתחיל שוב בהדרגה. הבעיה עם ההדרגה היא שכשהילד יודע שיקבל בכל מקרה הנקה אין לו שום רצון לקחת בקבוק. מה עושים? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אלונה06/08/2008שכחתי לציין כי לא תהיה לי האופציה לשאוב חלב כדי שיתנו לו במעון, הדרך היחידה היא תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלונה
ג'ניס זאוסמר06/08/2008שלום אלונה,
אין מטה קסמים כאשר מדובר בגמילה או שילוב בין הנקה ובקבוק.
יש שיטות למיניהן אבל אין שיטה אחת המתאימה/פועלת אאצל כולם. חלק מהתינוקות נגמלים תוך שבוע וחלק מסוגלים לשלב ללא בעיה אבל החלק האחר שלא משתף פעולה נחשב כבעיתי.
תינוק לא מבין את הצורך שלך לחזור לעבודה והמערכת שלו לא בנוי לזה בשלב הזה. מבחינתו , התרגל לחלב אם ולא מתאים לו משהו אחר.
אם ברצונך לשנות את המצב אין דרך אחת ובדוקה המביאה לשינוי. האם ניסית שמשו אחר יתן לו את הבקבוק ולא את?
אם אין ביכולתך לשאוב והוא לא מסכים לאכול תמ"ל לא נשארו אלטרנטיבות. אני מתארת לעצמי שכאשר לא תהיה בסביבה ויהיה רעב יאכל.ולכן אני ממליצה לא לדאוג כעת כי אין לזה תועלת.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)