שילוב הנקה ותמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב הנקה ותמ"ל
    רינת
    08/08/2008

בני בן 5 וחצי חודשיים יונק מלא, אני רוצה להתחיל לשלב תמ"ל עם ההנקה איך עליי לעשות זאת? הבנתי שיש להתחיל במנות קטנות של תמ"ל ע"מ שיתרגל אז אני צריכה לתת נגיד 60 תמ"ל וברגע שיסיים להניק ישירות?? איך זה אמור להתבצע, במקביל אני חוזרת לעבודה ורוצה לשאוב האם אפשרי לתת פעם בקבוק תמ"ל ופעם בקבוק חלב אם?? אודה על סדר בנושא רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה ותמ"ל

הוספת תגובה

• תשובה לרינת

ג'ניס זאוסמר
    08/08/2008

היי רינת,
    אין דרך אחת ויחידה לתהליך הזה וגם אין דרך נכונה או לא נכונה.תהליך ההנקה הוא תהליך טבעי (תהליך פיזיולוגי שבו התינוק והאם ביחד מכתיבים אותו) והטבע ולא לוקח כאלו אלטרנטיבות בחשבון. הטבע לאומת זאת לא לוקח בחשבון שנשים חוזרות לעבודה וכו. ולכן זה בסך הכול עניין של נסיון וטהיה.
    כל תינוק מגיב שונה וכל אם מגיבה שונה מבחינת יצירת גודש ו/או הפחתה משמעותית/בהתאם של יצירת החלב.יש אמהות המצליחות לעשות את זה ללא קושי ויש כאלה הסובלות מגודש ניכר או מיעוט חלב תוך זמן קצר.
    יש גם את עניין האלרגיות ולכן מאוד כדאי להתחיל לאט . 60 סמ"ק - לא כמות קטנה בכלל.
    אם נותנים קודם חלב או קודם תמ"ל - אין חוקים ,תלוי בתינוק
    שאיבה - אם את שואבת אין צורך לת גם תמ"ל וכך תכלי אולי לשמור על תפוקת החלב.
    ולסיכום - אין חוקים, תעשי מה שנראה לך וךתינוקך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו