מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקת לילהשושי10/08/2008
שלום לכולן בתי בת 11 חודשים ואני מניקה אותה בשמחה. במהלך היום היא ניזונה בעיקר מהנקה ודי מסרבת לאכול אוכל מרוסק. היא מעדיפה לאכול פירות שלמים כמו אגס ובננה (וגם זה לא תמיד), מרק היא אף פעם לא הסכימה לאכול (למרות שכשהתחלתי עם מוצקים הצעתי לה קודם מרק ורק אח"כ פירות אך לבסוף נכנעתי לה), היא אוהבת לאכול אוכל של "גדולים"(מה שאני מכינה לצהריים-חתיכות עוף שאני מרסקת עם הפה, פתיתים, ספגטי, בשר,אורז וגם ציפס) ולא אוכל מרוסק, לפעמים היא אוכלת מעדן, בקיצור מרבית היום היא יונקת. שאלתי היא: האם זה בסדר (היא תהיה במשפחתון בתחילת השנה ואני מניחה שהיא תאכל רגיל כל היום פרט להנקה בבוקר ובלילה) ? שאלה נוספת: במידה ואני מניקה אותה בלילה בשעה תשע בערך, האם היא אמורה להיות שבעה מכך עד חמש שש בבוקר? אנו כרגע מנסים לגמול אותה כבר שבוע וחצי מהנקה בלילה והיא מתעוררת רעבה, זה ממש מתסכל אותי כי אני מרגישה נורא ואז אני מאכילה אותה, איך גומלים אותה מהנקת לילה והאם זה אפשרי ללא תחליפי חלב ו/או דייסה. יש לציין שהיא לא אוכלת מבקבוק ומסרבת מאז שהיתה תינוקת, גם מוצץ היא לא לוקחת. אמא ממש דואגת אשמח לקבל תשובה מהירה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור בזמן הנקה
שושי10/08/2008אני מצטערת שאני "מפציצה" אותך בשאלות אבל יש לי עוד שאלה חשובה שרציתי לשאול אותך האם ייתכן שכל עוד אני מניקה (כמעט שנה) אני לא אקבל מחזור? ומה הסיכוי להרות בזמן זה, האם הסיכוי הוא זהה גם כאשר יש לי מחזור רגיל? תודה :-) שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.שושי
חיה כהן10/08/2008שושי שלום.יש נשים שבמשך כל זמן ההנקה לא מקבלים מחזור.
ההנקה היא לא אמצעי מניעה לכן לא הייתי סומכת על זה,במיוחד בשלב זה,שהתינוק לא רק יונק ומס ההנקות ירד. יום טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר10/08/2008שושי,
אי קבלת מחזור לא אומר אי כניסה להריון - בכלל!!!
יש נשים המקבלות מחזור תוך 3 חודשים ומניקות הרבה זמן ויש נשים המקבלות הרבה יותר מאוחר.
שתדעי שאת יכולה להכנס ליופי של הריון גם אם אין מחזור.זהה? לא ניתן לדעת.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשושי
ג'ניס זאוסמר10/08/2008שלום שושי,
תינוקות לא חייבים לאכול אוכל מרוסק. טוב מאוד שהיא אוהבת לאכול מוצקים - תעודדי אותה.
במשפחתון יוכלו לתת לה אוכל מוצק גם .
יניקה בלילה - בגיל הזה אכילה בלילה היא לא מתוך צורך למזון אלה מתוך הרגל ואת ההרגל הזה את צריכה לשנות. אף הרגל לא משתנה בקלות ונדרש זמן, סבלנות והרבה הבנה עד שמתחילים לראות תוצאות.היא לא מתעוררת רעבה היא פשוט מצפה לקבל אוכל.אני לא מציעה לעשות שינויים ביחד אלה בהדרגה ווצעד צעד.
לגמילה אין תשובות קלות ואין מרשם שאפשר להציע. בגיל הזה בדרך כלל קים קושי מיוחד ואין מה לעשות אלה להסיח את דעתה, למשוך את הזמן, להציע אלטרנטיבה או לדחות את הגמילה למרות שלא בטוח שיהיה יותר קל לאחר מכן. בדרך כלל התהליך קשה אך עובר מהר. תלוי באופי התינוק,באופי שלכם וההתמדה.
אין צורך לדאוג - תינוק בריא לא מרעיב את עצמו אלה לומד להסתגל למצב נתון.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בלילה
שושי13/08/2008היי ג'ניס רציתי לשאול אותך לגבי תשובתך במה את מתכוונת לעשות שינוי בהדרגה את מתגכוונת לכך שאני גם מנסה שהיא תישן בלילה וגם מנסה לגמול אותה מהציצי בלילה וזה ביחד לא כדאי? אם תוכלי לפרט יותר לגבי מה עלי לעשות אני אשמח מאוד תודה שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)