מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי הנקהשרית23/08/2008
שלום יש לי תינוק בן 3 שבועות, אני מניקה הנקה מלאה והייתה אצלי יועצת הנקה בבית ויש לי כמה שאלות על הנקה: 1. קצת קשה לי לחבר אותו לפיטמה עדיין, כנראה שהבעייה אצלי ולא אצלו, האם בו בעייה ידועה ומה ניתן לעשות. 2. במדריך להנקה מסויים ראיתי שרשום שיש לראות כי שפתיו מופשלות כלפי חוץ הרבה פעמים הם נראות לי מצומצמות 3. כשהוא יונק אז הרבה פעמים הוא מצמצם באמצע ההנקה את היקף פה ומוצץ תהפטמה וחלק קטן מההילה, כשאני מנסה לתקן את זה הוא הרבה פעמים מפסיק למצוץ. 4. הוא גם פולט לא מעט, האם זה אומר שהאכלתי אותו הרבה. חשוב לי לציין, כי לא כואב לי כבר כמעט, בד"כ, והשדיים שלי רכים למגע אחרי הנקה,. הוא מוציא חיתולים רטובים ויפים ויש גם יציאות יפות והוא עולה יפה בשקילות בלי עיין הרע). אני רק רוצה לדעת שאני מניקה כמו שצריך ולא חלילה הוא לא מקבל את מה שהוא צריך או לחילופין מקבל יותר מידיי. אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ג'ניס זאוסמר23/08/2008היי שרית,
נכון מאוד - תינוק חייב לתפוס את השד בצורה שכמה שיותר שד נכנס לפיו ולעומק.
בכדי שזה יקרה מצפים לראות פה פתוח מאוד ולאורך ההנקה.
למרות זאת יש תינוקות שתופסים "גרוע" אך ההנקה מתנהלת כשורה.
הנקודה הכי חשובה במקרה שלך היא שאת 3 שבועות לאחר הלידה ועדיין בשלב של התבססות ההנקה קרוב לוודאי. ולכן קיים עדיין סיכוי שעד כה היה לך באמת הרבה חלב (רגיל בשלב הזה) אבל בגלל התפיסה ה"בעיתית" בקרוב את עלולה להבחין בהפחתת החלב עקב תפיסה לא מספיק טובה - יצירת החלב היא פונקציה ישירה של יניקה נכונה.
ולכן, למרות העדר הכאב וההפרשות אני מאוד ממליצה בכל זאת לשפר את התפיסה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)