שימוש בפטמות סיליקון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בפטמות סיליקון
    כנרת
    02/09/2008

שלום רב ילדתי לפני שבוע ילדה קטנטונת (2600). האחות בתינוקיה המליצה לי לקנות פטמות סיליקון של מדלה כיוון שהפטמות שלי שטוחות. ואכן עשיתי כך ואני מצליחה להניק. ההתעסקות עם פטמות הסיליקון לא מכבידה מדי וגם פותרת את בעית הסדקים וללמד את התינוקת לקחת נכון את הפטמה (בלידה הקודמת היתה לי בעיה קשה להניק כי גם אז היתה תינוקת קטנה ואז נשברתי ועברתי לשאיבה). אבל על הקופסא כתוב לשימוש זמני בלבד. השאלות שלי: למה הכוונה בזמני? כמה זמן? האם צריך להחליף את הפטמות כל כמה זמן? האם יש בעיה לתינוק לזהות את גוף/ריח האם כאשר משתמשים בפטמות סיליקון? מתי לעבור להנקה ללא פטמות? (הייתי מעדיפה לחכות שתגדל קצת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בפטמות סיליקון

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי כנרת,
    מזל טוב!
    פטמת סיליקון לא מלמדת תינוק "לקחת נעון את הפטמה"
    מה הבעיה עם פטמות סיליקון?
    1 - הגירוי מופחת עקב מגע לא ישיר של פה התינוק עם העור של השד ולכן קיים סיכוי לחוסר יצירה
    2 - התינוק בדרך כלל לא תופס טוב עם פטמת סיליקון אך מקבל את החלב שנוזל ומתאסף בפטמה ולא מרוקן את השד - דבר אשר גם משפיע לרעה על המשך יצירת חלב.
    ולכן חשוב מאוד שהשימוש יהיה זמני ובתוספת שאיבה ומעקב צמוד של משקל התינוק כל עוד את משתמשת בפטמת סיליקון.
    אניט מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

כנרת
    03/09/2008

התינוקת לא עלתה מספיק במשקל בשבוע הראשון וזה מלחיץ אותי מאוד (הילדים הגדולים שלי עלו יפה מההנקה). אכן היא משאירה חלב בפטמה... נראה שהפטמות שלי כבר די "יצאו החוצה" במהלך השבוע הראשון ולכן אנסה להניק ישירות. רציתי להתיעץ בקשר להגברת יצור החלב באמצעות המשאבה (אני שואבת מוסמכת מהילדים הגדולים ויש לי משאבה של אבנט). מתי כדאי לשאוב? האם אחרי הארוחות של התינוקת? האם אפשר לקבל כאן המלצות על יועצות הנקה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    04/09/2008

היי כנרת,
    אם השאיבה היא למטרות הגברה אין זמן מסוים או יותר טוב לשאוב. אולי כדאי אחרי היניקה.
    אני מאוד לא ממליצה על השימוש במשאבה ידנית למטרות הגברת חלב - את צריכה חשמלית עם מנוע חזק - מדלה או ספקטרה מיד שרה.
    תכנסי לגוגל ליועצות הנקה מוסמכות ותמצאי שם רשימה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו