מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בפטמות סיליקוןכנרת02/09/2008
שלום רב ילדתי לפני שבוע ילדה קטנטונת (2600). האחות בתינוקיה המליצה לי לקנות פטמות סיליקון של מדלה כיוון שהפטמות שלי שטוחות. ואכן עשיתי כך ואני מצליחה להניק. ההתעסקות עם פטמות הסיליקון לא מכבידה מדי וגם פותרת את בעית הסדקים וללמד את התינוקת לקחת נכון את הפטמה (בלידה הקודמת היתה לי בעיה קשה להניק כי גם אז היתה תינוקת קטנה ואז נשברתי ועברתי לשאיבה). אבל על הקופסא כתוב לשימוש זמני בלבד. השאלות שלי: למה הכוונה בזמני? כמה זמן? האם צריך להחליף את הפטמות כל כמה זמן? האם יש בעיה לתינוק לזהות את גוף/ריח האם כאשר משתמשים בפטמות סיליקון? מתי לעבור להנקה ללא פטמות? (הייתי מעדיפה לחכות שתגדל קצת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכנרת
ג'ניס זאוסמר03/09/2008היי כנרת,
מזל טוב!
פטמת סיליקון לא מלמדת תינוק "לקחת נעון את הפטמה"
מה הבעיה עם פטמות סיליקון?
1 - הגירוי מופחת עקב מגע לא ישיר של פה התינוק עם העור של השד ולכן קיים סיכוי לחוסר יצירה
2 - התינוק בדרך כלל לא תופס טוב עם פטמת סיליקון אך מקבל את החלב שנוזל ומתאסף בפטמה ולא מרוקן את השד - דבר אשר גם משפיע לרעה על המשך יצירת חלב.
ולכן חשוב מאוד שהשימוש יהיה זמני ובתוספת שאיבה ומעקב צמוד של משקל התינוק כל עוד את משתמשת בפטמת סיליקון.
אניט מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
כנרת03/09/2008התינוקת לא עלתה מספיק במשקל בשבוע הראשון וזה מלחיץ אותי מאוד (הילדים הגדולים שלי עלו יפה מההנקה). אכן היא משאירה חלב בפטמה... נראה שהפטמות שלי כבר די "יצאו החוצה" במהלך השבוע הראשון ולכן אנסה להניק ישירות. רציתי להתיעץ בקשר להגברת יצור החלב באמצעות המשאבה (אני שואבת מוסמכת מהילדים הגדולים ויש לי משאבה של אבנט). מתי כדאי לשאוב? האם אחרי הארוחות של התינוקת? האם אפשר לקבל כאן המלצות על יועצות הנקה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לכנרת
ג'ניס זאוסמר04/09/2008היי כנרת,
אם השאיבה היא למטרות הגברה אין זמן מסוים או יותר טוב לשאוב. אולי כדאי אחרי היניקה.
אני מאוד לא ממליצה על השימוש במשאבה ידנית למטרות הגברת חלב - את צריכה חשמלית עם מנוע חזק - מדלה או ספקטרה מיד שרה.
תכנסי לגוגל ליועצות הנקה מוסמכות ותמצאי שם רשימה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)