גזים והנקה- דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים והנקה- דחוף
    ליהי
    03/09/2008

שלום רב ותודה מראש יש לי תאומים בני חודש שיונקים חלקי ומקבלים תמ"ל בעקבות בעית מיעוט חלב חריפה היו לי הרבה בעיות בהנקה ונעזרתי ביועצת הנקה ואף ביקרתי במרפאת הנקה של ד"ר מירה ליבוביץ התאומים סובלים מאוד מגזים כל יום במשך שעות (מתפתלים מכאבי בטן) והדרך היחידה להרגיע אותם היא להניק אני מוצאת את עצמי מניקה אותם שעות רבות כל פעם תאום אחר כשגם תוך כדי הנקה הם סובלים מכאבי בטן.. ההנקה אינה רציפה כי הם מתפתלים, בוכים ואז רוצים להמשיך לינוק.. הדבר מתיש אותי מאוד כי אני כל היום מאכילה ולאחר הנקה עוד נותנת תמ"ל שאלותי הן 1.האם זו טעות להרגיע את התינוק ע"י הנקה? התינוק מתרגל לינוק לא רק כשהוא רעב אלא בכל פעם שיש לו גזים.. ואני מוצאת את עצמי מניקה רוב הזמן בכל פעם להרגיע תאום אחר אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים והנקה- דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לליהי

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

שלום ליהי,
    התופעה שנקראת ,בגדול,גזים מאוד נפוצה וכנראה לא יודעים ממה היא נובעת. רוב התינוקות מסוגלים להרגיע את עצמם באמצעות מציצה/הנקה ולכן הרבה אנשים מקשרים את התופעה לאוכל - לא מספיק או איכות האוכל או סוג האוכל.רוב האנשים גם מקשרים כל בכי עם צורך לאכול=רעב וזה גם לא נכון כי תינוקות בוכים מכל מיני סיבות.
    ברור שמצבך לא פשוט ואת חייבת למצוא שיטות אחרות ונוספות להרגיע את התאומים.
    אני ממליצה:
    1 - לעתוף אותם כמו פעם - תבקשי ממשהי מהימים ההם להראות לך איך. העתיפה צריכה להיות מספיק חזקה כדי לתת תחושה של בטחון אבל לא חזק מדי ולא לכל הזמן אלה רק בתקופות קשות.
    2 - תנועה ריטמית בעגלה או כל אמצעי אחר בטיחותי.
    3 - כאשר התינוק עתוף תחזיקי אותו על צידו או על בטנו ותנעני אותו כאשר את משמיעה שששששששששששש די חזק.
    4 - תמצאי לך עזרה לשעות הקשות של היום - אפילו עם זה עולה כסף.
    5 - רעש לבן - השמעת קולות מונוטוניות ( מייבש כביסה, שואב אבק....
    תלמדי מסג' תינוקות - אומרים שזה גם עוזר מאוד.
    השיטות הללו עוזרות מאוד - והעיקר שתדעי, זה עובר כאשר התינוקות מגיעים ו3 חודשים - הם פשוט לא מפותחים כמו כל התינוקות שלנו - תינוקות אנושיים נולדים כולם לפני הזמן!
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליהי
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו