כאבי הבטן והגזים אצל התזונת האם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי הבטן והגזים אצל התזונת האם
    כנרת
    03/09/2008

שלום רב ברצוני לשאול על הקשר בין תזונת האם לכאבי בטן וגזים אצל התינוקות היונקים. אני שומעת מכל מיני מקורות על כל מיני מוצרים שאסור או כדאי לאכול בראשית ההנקה ותקופת הגזים. למשל אסור לאכול דברים שעושים גזים: כרוב, כרובית, חומוס, מלפפון, דברים שיש בהם חומציות או מרירות: עגבניה, פלפל, דברים חריפים: רטבים למיניהם, אוכל מתובל, שום, מוצרי חלב שהם קשים לעיכול. כדאי לשתות תה קמומיל ותה ינסון, לאכול דייסות: שיבולת שועל וקוסמת. בסופו של דבר זה נראה שלא נשארות לנו הרבה אפשרויות ומצד שני האם יש עוד דברים שכדאי להוסיף לרשימה? משהו בסגנון "דיאטה לאם המניקה"? האם קיים דבר כזה? אני בטוחה שאני לא הראשונה שבאה עם השאלה הזאת. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    04/09/2008

היי כנרת,
    אין שום מחקר שמוכיח שיש קשר כלשהו בין "גזים של תינוקות" ותזונת האם.
    אף אחד גם לא יודע מה זו התופעה הזאת שקוראים לה גזים .
    מה ידוע? זה עובר סביב 3 חודשים עם משנים דיאטה או לא. תינוקות ממשיכים גם לאחר מכן להוציא גזים וכנראה שכל זה קשור לחוסר בשלות של תינוק - כמעט כל תינוק.
    ולכן אני לא ממליצה על שום שינוי או הגבלה בדיאטה. הרבה מגע ישיר , תנועתיות , ניעוע, עתיפה עם שמיכה והשמעת קולות מונוטוניות.
    חבל על רשימות ועל הגבלות - תניקי בכיף ותאכלי הכל במידה ובתבונה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו