מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב שאוב לעומת הנקהכנרת06/09/2008
שלום רב יש לי שאלה נוספת הקשורה לחלב שאוב ו"סגולותיו". יש לי תינוקת בת שבועיים שאני מניקה. התינוקת שוקלת פחות מ3 ק"ג והעלתה מעט מאוד במשקל בשבוע הראשון שלה. כל הנקה לוקחת לי שעה. הגברת נרדמת כל הזמן, כנראה שממש קשה לה לינוק עדיין. ואז אני מניחה אותה לישון אבל תוך זמן קצר היא מתעוררת ויוצא שכל הזמן היא בוכה ויונקת, כל היום. ולא נראה לי שהיא כבר הגיעה ל"קפיצת גדילה". על מנת להצליח גם במשימות הנוספות שלי הקשורות בילדים הגדולים אני החלטתי לנסות גם לשאוב כדי להשאיר לה חלב בבקבוק כשאני יוצאת וגם כדי לנסות להגביר את יצירת החלב כי אז אולי יהיה לה מספיק מה חלב הראשון שמגיע אליה בקלות ולא נבלה כל היום צמודות. ואז גיליתי שכאשר היא שותה מהבקבוק היא עושה את זה מהר (כי יותר קל לה) והיא ישנה יותר. אני לא רוצה לעבור לבקבוק לגמרי אבל חשבתי בלילה לפחות לתת לה בקבוק של חלב שאוב כדי לאפשר לעצמי קצת לישון וגם כאשר אני צריכה לצאת מהבית. אז יש לי כמה שאלות: 1. לגבי ההתנהגות שלה, האם יש אולי משהו נוסף שאי מפספסת ואולי כדאי לעשות משהו אחר. 2. אם אני שואבת ומשאירה את הבקבוק לכל הלילה (עד שעות בחוץ) ואז במהלך הלילה נותנת לה לשתות האם זה בסדר? 3. מה החסרונות של חלב שאוב לעומת חלב שבא ישירות מהשד? מה אני מפספסת אם אני נותנת לה חלב שאוב ומרוויחה קצת שקט. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנרת
חיה כהן07/09/2008כנרת שלום!
יכול להיות שההנקה לא מספיק יעילה,זאת אומרת שהתינוקת לא נצמדת ממש טוב לשד ולכן מקבלת פחות חלב ולוקחלה יותר זמן.
לא יקרה שום דבר אם מדי פעם תשאבי ותתני בבקבוק את החלב שלך,במיוחד אם זה יכול להועיל לך כל-כך!
עדיף לשמור את החלב השאוב במקרר עד שאת צריכה אותו ולא בחוץ במיוחד בקיץ.
הפספוס היחידי בבקבוק הוא הקרבה הכל כך מיוחדת ביניכן בהנקה.
חשוב לעשות את הדברים שיהיה טוב לשניכם ולכל המשפחה, כל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב שאוב - כמה שאלות נוספות
כנרת07/09/2008קודם כל המון תודות על התשובות שלכן (אני ממש מחכה להן בקוצר רוח). יש לי כמה שאלות בקשר ל"תחזוקת החלב השאוב": 1. כמה זמן החלב יכול להחזיק בחוץ מרגע השאיבה ועד להאכלה? 2. מה הדרך הכי יעילה לחמם אותו? שמעתי שמים חמים מדי הורסים אותו, שניעור יתר הורס (למרות שיש שומנים על דפנות הבקבוק וזאת הדרך לערבב אותם), אז מה הכי נכון? 3. חברה שלי אמרה שאם התינוקת אכלה מהבקבוק אז החלב שנשאר בבקבוק הופך למקולקל שעה אחרי זה ולכן צריל לשפוך את כל מה שנשאר. אני לא מדברת על הפשרה והקפאה מחדש, אלא האכלה מהבקבוק סמוך לשאיבה ולהקפיא או להשאיר למועד מאוחר יותר מה שנשאר. היא טוענת שבזמן האוכל נכנסים לחלב חיידקים שהורסים אותו. האם נכון? 4. אם אני שואבת כל פעם קצת, האם אפשר לאחד מנות של חלב שאוב לבקבוק משותף? תודה כנרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנרת
חיה כהן08/09/2008כנרת שלום.בקיץ לא מומלץ להשאיר חלב שאוב יותר משעה בחוץ.
לחמם חלב שהיה במקרר לוקחים מים חמים מהקומקום או מהברז מעמידים את הבקבוק בפנים מס דקות רק שיהיה נעים.
נכון בקבוק שאכלו ממנו אי אפשר להשאיר לארוחה נוספת לכן עדיף לחלק למנות קטנות ואם יש צורך לוקחים עוד מנה.
אפשר לאחד מס שאיבות אבל תמיד למדוד את תוקף החלב מהשאיבה הראשונה שהיתה בבקבוק.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)