הפתרון שלי - מה דעתכן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפתרון שלי - מה דעתכן?
    כנרת
    10/09/2008

שלום רב יש לי תינוקת בת שבועיים. אני מאוד רוצה להניק אותה (כמו שהנקתי גם את ילדיי הגדולים). נתקלתי בשתי בעיות, האחת נפתרה באמצעות שימוש בפטמות סיליקון. השניה היתה שלקח לי שעות להניק את הגברת, העברתי אותה מצד לצד, היא הייתה נרדמת ואז כשהייתי מניחה אותה סוף סוף היא היתה מתעוררת וככה כל היום וכל הלילה. במקביל התחלתי לשאוב כי עליי לטפל גם בילדיי הגדולים, כמו ללכת לאסיפות הורים, חוגים וכו' וגם כי רציתי להגביר את יצירת החלב. שמתי לב שכאשר נותנים לה בקבוק היא הרבה יותר רגועה ולכן מאתמול הוחלט על הפתרון הבא: אני מניקה אותה כ10 דקות מכל צד (עד שהיא נרדמת או מתנתקת) במקביל אני מחממת בקבוק עם חלב שאוב ואז אחרי ההנקה משלימה עם הבקבוק אשר נאכל מהר. זה קצת יותר טרחה אבל נראה שנהיה יותר רגוע בביתנו. מה דעתכן על הגישה הזאת? האם יש סיכוי שהשאיבה אכן תגרום להגברת החלב ובסופו של דבר אוכל רק להניק ללא הוספת הבקבוק? (הנקה מלאה זה הרבה יותר נוח בעיקר אם הולכים לאנשהו). אולי זה קשור לגודל שלה ויהיה לה קל כאשר היא תגדל קצת? מצד שני אני חוששת שבכך שאני נותנת לה רק "חלב קל" ובקבוק היא הופכת לעצלנית... מה יכול לעזור לעבור להנקה בלבד? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפתרון שלי - מה דעתכן?

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2008

היי כנרת,
    השאלה שלך שזורה בכמה וכמה בעיות ואני מאוד ממליצה ללכת לייעוץ הנקה כי אחרת את עלולה למצוא את עצמך בקרוב לא מניקה.
    1 - השמוש בפטמת סיליקון בדרך כלל לא פותרת בעיות אלה גורמת ליותר בעיות כמו הפחתה נוספת של חלב, חוסר מעבר חלב וירידה / אי עליה מספקת במשקל
    2 - לא ידוע לי אם היא עולה במשקל
    3 - תוספות או "אוכל קל" בהחלט עלול להביא את התינוק לחוסר רצון לינוק
    4 - הגיל הצעיר של התינוק גם משחק תפקיד ותורם לסיכוי הגדול לחוסר חלב וחוסר רצון לינוק בהמשך.
    אם ההנקה חשובה לך - להניק ישירות, הרבה ולא התערבויות עד שהכל מסתדר וההנקה מתבססת.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו