גמילה בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה בגיל שנה
    רינת
    13/09/2008

שלום, רציתי לשאול לגבי גמילה מהנקה. בני בן 11 חודשים ולפני כשבועיים התחיל משפחתון לאחר שחזרתי לעבודה. המשפחתון הולך מצויין,הוא אוכל מוצקים ממש יפה, כבר לא מרוסק, פירות, ספגטי קציצות ירקות, יוגורט וכשחוזרים הביתה לפעמים הנקה סתם לקרבה אליו ואז בערב דייסת קוואקר בכפית. במשך היום יושן יפה במשפחתון, לפעמים גם בוקר וגם צהריים. לעומת זאת בשישי שבת הוא לא מוכן ללכת לישון צהריים ובוקר בלי להדבק לציצי. הייתי מעוניינת להתחיל גמילה מאחר ובעיות השינה שלו ממש מכבידות עליי נפשית ופיזית. הבעיה מתחילה כשהולך לישון! הוא לא נרדם ללא ציצי ורק ב4 ימים אחרונים, אני מנסה אחרי הדייסה להניק אותו מעט ואז לשים אותו ער במיטה ומלטפת עד שירדם. זה בערך שעה. אבל משמונה הוא קם ב 23 ואז כל שעתיים ואפילו שעה ולא מסכים חוץ מציצי כלום. הוא נכנס להסטריה עד שלרוב אני נותת לו ציצי ואחרי 10 שניות הוא נרגע ונרדם. בבוקר הוא קם ב 6 ויונק ב שש וחצי לפני הגן. אני מעדיפה לחכות עם הגמילה אחרי החגים בגלל שרק התחיל משפחתון וזה גם ככה קשה, אז הוא יהיה בדיוק בן שנה. השאלה האם כדאי כבר להוריד בוקר ולתת משהו אחר? אני לא רוצה לתת תחליף חלב, שמעתי אולי שאפשר לתת שקדיה בבקבוק או ממש ארוחה קלה??? אבל מה לתת??? או אולי להתחיל מהארוחה של 23??? אשמח לעזרה כי אני ממש מתוסכלת.יש לציין שהוא כבר לא לוקח מוצץ וגם לא בקבוק מים. רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגיל שנה

הוספת תגובה

• רינת

חיה כהן
    13/09/2008

רינת שלום,תהליך הגמילה לא נעשה במטה קסמים ןלעיתים לוקח זמן ובעיקר סבלנות.דוקא אם הוא התחיל עכשיו משפחתון לדעתי חשוב לשמר את ההנקה כדי לחסן אותו ולהגן עליו מכל הוירוסים שגופו עדיין לא מכיר.
    אני מאוד מבינה את הקושי שלך בלילות,אבל זה די ברור שהוא רוצה לינוק בלילה כדי להבטיח לו שאת נמצאת ולא נעלמת לו! אני מאמינה שזה ישתפר עם הזמן.
    בכל מקרה שתגמלי אותו תצטרכי לתת לו הרבה קרבה ,מגע ואהבה כדי לכפות על הקרבה של ההנקה.
    שיהיה בהצלחה ושוב הרבה סבלנות חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו