מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להמשיך להניק....אתי20/09/2008
שלום, יש לי תינוק בן 5 חודשים שלא עולה כל כך במשקל מהנקה בלבד התינוק נולד במשקל 3.700 והיום משקלו 6.519 בהתחלה הייתה עליה יפה במשקל אך לאחר מכן העליה במשקל הייתה נמוכה בין 30 - 55 גרם לשבוע.בזמן ההנקה הייתי שמה לב כי התינוק בוכה ולא רגוע בטיפת חלב אמרו לי כי אני חייבת לתת לו תמ"ל לפחות פעמיים ביום.חשבתי רבות והתייעצתי עם רופא ילדים שגם המליץ לי לתת לתינוק תמ"ל כאשר נתתי לו פעמיים ביום תמ"ל הייתה עלייה של 260 גרם בשבוע. לאחר מכן ירדתי לפעם ביום תמ"ל הייתה עליה במשקל של 170גרם לשבוע. אני מאוד רוצה להמשיך רק להניק ולקחתי המון דברים כדי שיגבירו לי את תפוקת החלב שאבתי בין ההנקות ובלילה כאשר התינוק היה הולך לישון, כיום אני לא שואבת כי אני לא תמיד בבית במשך היום.לקחתי ספירולינה(קראתי בפורום שיועצת הנקה המליצה)ושהייתי מניקה בשד אחד אז הייתי מרגישה בשד השני הרגשת התמלאות (כמו בתחילת ההנקה) אבקש לגעת האם יש אפשרות שהחלב נגמר ?כי אני משתדלת להניק הרבה במשך היום.(למרות שהיניקה של בני לפעמים מאוד קצרה) יש איזה כדורים/תמצית שאת יכולה להמליץ לי? (לקחתי כל כך הרבה ולא הרגשתי שזהממש עוזר) אני לא רוצה לוותר על ההנקה מאוד חשוב לי להמשיך להניק והכי חשוב כיף לי. חשוב לי לציין כי את בתי הבכורה(כיום בת 3 ) לא הצלחתי להניק ולכן חשוב לי להמשיך ולהתמיד.אודה על עזרתך . אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
חיה כהן22/09/2008אתי שלום.מאוד אופייני אצל תינוקות יונקים שבחודשים הראשונים עולים הרבה במשקל ואחכ העלייה במשקל הרבה יותר מתונה.
צריך להסתכל גם על פרמטרים נוספים כמו אורך והיקף ראש ולראות את המגמה כולה.
אם את רוצה להניק תמשיכי להניק ולעיתים קרובות.
בהצלחה ובהנאה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אתי22/09/2008חיה תודה על תשובתך אבל להמשיך להניק זו לא הבעיה..... אין לי מספיק חלב כדי שהילד יעלה יפה במשקל ולכן אני נותנת תמ"ל לא הייתה כל התייחסות לכל מה שרשמתי שאלתי הייתה האם יש כדורים או תמצית שאפשר לקחת לתגבור החלב. הילד לפי המשקל היה באחוזון ה-50 וירד לאחוזון ה-20 כך שתשובתך להמשיך להניק אינה עונה על שאלתי אודה על תשובה יותר מפורטת לאור מה שרשמתי במכתבי הראשון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי
חיה כהן22/09/2008אתי שלום.בשלב כזה בדכ הכדורים לא ממש עוזרים להגברת החלב.
אפשר להשתמש בכדורי חילבה מבית טבע שלעיתים עוזרים לוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום,יכול לקחת זמן מס שבועות עד שתראי תוצאות.
מה שמגביר את החלב זה יניקות מרובות ולכן המלצתי לך להניק הרבה,ואם יש שעות ביום שאת לא מניקה כדאי לשאוב.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)