האכלת יתר - האם יש דבר כזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלת יתר - האם יש דבר כזה?
    כנרת
    22/09/2008

שלום רב בתי בת 4 שבועות וניזונה מהנקה וחלב שאוב בלבד. אני מניקה בלילה ובבוקר. בערב כשאני יוצאת לסידורים ולפני השינה אני נותנת לה בקבוקים שאובים. בארוחה בבקבוק היא מקבלת 100-120 מ"ל. לפני השינה הסידור הוא הנקה, אמבטיה ובקבוק של 100 מ"ל ואז הגברת ישנה קצת יותר (4 שעות ולפעמים אפילו 4.5 ופעם אחת אפילו 5) ואני לא רוצה לוותר על זה. יוצא שהיא אוכלת די הרבה (בגלל תוספת הבקבוק והסידור לפני השינה). נאמר לי שאני מאכילה אותה יותר מדי יחסית לגילה הצעיר ומשקלה (3 ק"ג) וצריך לרדת בכמויות בעיקר בבקבוק (אבל היא בוכה). אתמול היא בכלל בקושי ישנה ובכתה כל שעה/שעה וחצי, אז הנקתי אותה. לקראת הערב היא בכלל לא הייתה שקטה. קשה לי להבין האם מדובר בגזים או ברעב ולכן ליתר בטחון שאבתי ואז נתתי לה לינוק. היא נרגעה אבל ראיתי שעדיין היא מצליחה להוציא חלב מהשד. אחרי האמבטיה ולפני השינה נתתי לה בקבוק של 80 מ"ל ואז היא ישנה 5 שעות. אז השאלות שלי: 1. האם תתכן האכלת יתר שבהמשך יכולה לגרום להפרעות אכילה או דברים אחרים? היתכן שאני מפטמת אותה? 2. איך יודעים האם הבכי מגזים או מרעב? האם הנקה יכולה להרגיע גם במקרה של גזים? 3. האם זה בסדר "לפטם" לפני השינה ובכך ליצור קצת מנוחה וגם ללמד את מושג הלילה. אני לא עושה את זה במהלך היום. בתודה מראש כנרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלת יתר - האם יש דבר כזה?

הוספת תגובה

• כנרת

חיה כהן
    22/09/2008

כנרת שלום,קשה לדבר על פיטום כשמדברים על הנקה! חלב אם מתעכל בקלות ומופרש מהר מהגוף מבלי להיות מעמסה על מערכת העיכול.
    לדעתי את מכבידה על עצמך בשיטה של בקבוק באופן קבוע בצורה שיטתית,באותו אופן שאת נותנת את הבקבוק את יכולה פשוט להניק אותה לפני השינה.
    אני לא חושבת שהיא ישנה יותר טוב בגלל הבקבוק,בל אם זה מה שאת מוצאת שמתאים לכם אז קדימה תמשיכי כך אין מה לדאוג בהנקה מאכילת יתר,פיטום,השמנה.
    לשאלתך איך יודעים ממה הבכי ,לא תמיד יודעים והרבה פעמים הנקה פותרת הרבה דברים כמו אי נוחות או כאב. שוב אחד היתרונות של ההנקה.
    בהצלחה ובהנאה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

כנרת
    24/09/2008

שלום רב וקודם כל תודה על התשובות המהירות שלכן :-) עברנו כמה ימים קשים אבל נראה שהמצב נרגע, כנראה שזאת היתה קפיצת גדילה (גיל 4 שבועות). אני משתמשת בבקבוקים כי יש לי ילדים גדולים יותר שאני לוקחת לחוגים או סידורים אחרים שלא מאפשרים לי להיות מחוברת לקטנטונת שלי. כמו כן היא יונקת נורא לאט (ארוחה לוקחת כשעה) ולכן אם אני צריכה להיות איפשהו בזמן הפתרון הוא לשאוב מהר ולתת בקבוק. רציתי להבין משהו, הרי יש ילדים שלא יונקים או יונקים ומקבלים תוספת, איך יודעים כמה לתת להם אוכל בבקבוק? בטח יש איזו נורמה לפי גיל ומשקל, מה היא? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    25/09/2008

היי כנרת,
    כאשר מדובר בתמ"ל - תרכובת מזון לתינוקות - מעלים את הכמות על פי קלוריות לקילו ליממה מחולק למספר ארוחות .
    אבל - בהנקה/שאיבה אי אפשר לעשות את זאת כי חלב אם משנה את הרכבו משך היממה ותינוקות צריכים כמויות שונות משך היממה ולכן כאשר רואים את ההאכלה מבקבוק כההאכלה הנורמטיבית זה מבלבל אותנו כל כך כי מצפים שההנקה עכשו תהיה כמו מתן מבקבוק.
    ולכן אני ממליצה - תני לה בכל דרך שאת בוחרת אבל על תגבליל אותה. היא זקוקוה לכמה שיותר חלב אמא. אין דבר כזה כמו פיתום, הפרעות אכילה או עלית יתר בקה/מתן חלב אם למרות שהרבה יגידו לך שכן. תינוקות יונקים עולים במשקל הרבה בחודשים הראשונים ונראים שמנמנים כי זה נורמאלי ובריא.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו