מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות חוזרות ונשנות בשד - מיואשת...נורית02/10/2008
התינוק שלי בן חודשיים וחצי, וכבר היו לי מאז לידתו שתי דלקות שד, השניה מתוכן די חריפה. גם עם שתי הבנות הקודמות סבלתי מדלקות אל לעיתים די קרובות, אבל במקרה האחרון התגובה לאנטיביוטיקה לא היתה טובה ואחרי שהחליפו לי אנטיביוטיקה פעמיים, קיבלתי אותה דרך הוריד כל 8 שעות. בקיצור, היתה חוויה מאוד לא נעימה, ואתמול שוב התחלתי להרגיש את אותם סיפטומים מוכרים ומייאשים. מה אני יכולה לעשות? האם שווה להתייעץ עם רופא שמומחה בזה, ואם כן, איזה סוג רופא זה? עוד שאלה: האם ידוע לכן אם יש עדות מחקרית ללציטין כעוזרת להתמודדות עם מסטיטיס חוזר ונשנה? מעבר לזה, ניסיתי כבר לנוח, לקחת ויטמין סי, לעשות עיסויים, להשתמש בקומפרסים חמים (וגם קרים כבר ניסיתי), להניק כמה שיותר... בקיצור, זה הכל עוזר קצת, אבל אחרי כמה שבועות - שוב דלקת! מה עושים? אני לא מתכננת להפסיק להניק בכל מקרה, אבל אני מרגישה די מיואשת (ובכאבים)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנורית
ג'ניס זאוסמר03/10/2008שלום נורית,
צר לי שאת סובלת כך.
קודם כול, אני ממליצה שתבקשי מהרופא לקחת תרבית מגרון התינוק ואולי אפילו מהחלב שלך - אולי יש חיידק מסתתר והאנטיביוטיקה שקבלת לא התאימה לו.
שני - יתכן ויש כבר אלמנט של זיהום פטרייתי באיזור - טיפול בטריפלוקן עשוי לעזור - תבקשי מרופא.
מומלץ גם לקחת אנטיביוטיקה במינון יותר נמוך לתקופה של 2-3 חודשים - תתיעצי עם הרופא.
אם הדלקות רק מצד אחת ועדיין ממשיכים למרות כל טיפול קימת אפשרות להפסיק להניק מהצד הזה ולהמשיך רק עם צד אחד.
לציטין אמור לעזור במקרים של חסימת צינוריות-3600-4800מיליגרם ליום או 1200 מיליגרם 3-4 פעמים ביום. אם אין בעיות לאחר שבוע אפשר להוריד קפסולה אחת ושוב לאחר שבועיים. לאחר מכן אפשר להמשיך 1-2 קפסולות ביום לתקופה .
עוד פקטורים שתורמים למצב - עייפות יתר, אנמיה(תעשי ספירת דם), עישון,לחץ על האיזור(חזייה, רצועת מנשא/חגורת בטחון, שינה על הבטן), הפסקת טיפול אנטיביוטי לפני סוף הקורס.
ובסוף והכי חשוב - לבדוק היטב שהתפיסה טובה כי אחרת התינוק פוצע אותך כל הזמן והפצע מהווה כניסה תמידית לזיהום.
תרגישי טוב ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)