מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלב במקביל להנקהליאת12/10/2008
שלום, שמי ליאת ואני אמא של יובל בת החודשיים. יובל נולדה בשבוע ה- 27 להריון, ניזונה בזונדה כמעט כחודש וחצי מחלב אם ששאבתי ( בתדירות של 5-6 פעמים ביום). לאחר מכן התחלתי הנקה הדרגתית וכעת אנו בבית ואני מניקה 4 פעמים ביום ונותנת ח.א בבקבוק 4 פעמים בלילה ( בהמלצת הרופאים בפגיה). כעת אני גם מניקה ולאחר כל הנקה שואבת והאמת היא שעייפתי מאוד מהשאיבות ורציתי לדעת עד מתי אצטרך לעשות את שתי הפעולות בו זמנית?. האם שתי הפעולות המקבילות לא יגבירו עוד יותר את ייצור החלב ? נראה כאילו לעולם לא אפטר מסיוט המשאבה המטרטרת.... ליאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר12/10/2008שלום ליאת,
אני חייבת להגיד לך - כל הכבוד!!!
ליובל מזל גדול שאמא שלה מתמידה ומספקת לה חלב אמא שהיא כל כך זקוקה לו.
לא ציינת בת כמה היא היום.
גם לא ציינת אם היא מקבלת ארוחות מלאות בהנקות שלה.
כל עוד שהיא לא יונקת בצורה הכי יעילה ומלא אין להפסיק את השאיבות - את עלולה למצוא את עצמך מהר במצב של פחות אם לא מיעוט חלב.
אני מקווה שיש לך מכשיר מעולה, לא מכאיב ולא מרעיש.
אם המצב הוא כזה שהיא עדיין לא יונקת מלא - תראי את המשאבה לא כמתרד אלה כחבר טוב שמאפשרת בריאות לקטנטונת.
אם היא יונקת כבר טוב אני ממליצה להוסיף יותר הנקות ולהפחית שאיבות הדרגתית תוך כדי מעקב צמוד לאחר משקלה בטיפת חלב.
שוב - אין להתייחס לשאיבה כטרטור אלה כאמצעי לאפשר את המזון הנכון לתינוקך הזקוקה לו מאוד.
תבקשי מהאחות בטיפת חלב לעשות לכם שקילת נסיון - ופי זה אפשר לראות כמה בערך היא מקבלת ביניקה.
ושוב - את עושה עבודה מצויינת תהיה גאה בעצמך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)