הנקה, פליטות וחזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה, פליטות וחזרה לעבודה
    רונית
    19/10/2008

שלום, בני בן חודשיים, שוקל 5.5 קילו בערך. במשך היום יונק כל שעתיים שלוש ובלילה ישן 5-6 שעות ברציפות (אינני מעירה אותו להנקה). הוא עולה יפה במשקל ואף נולד במשקל מכובד (3800 גרם) אך פולט אחרי כל ארוחה ולעיתים כמויות ממש גדולות. הרופאה אמרה שכל עוד הוא עולה במשקל והפליטות אינן מפריעות לו עלי לדאוג שיהיה זקוף אחרי הארוחה לפחות חצי שעה ורק אז להשכיבו. כמו כן המליצה לעשות הפסקות בהנקה ולא להניק יותר מ-15 דקות בכל צד. ניסינו את כל הנ"ל אך עדיין הפליטות מרובות. מה גם שלעיתים נדמה לי שהפליטות כן מפריעות לו קצת, כי מדי פעם הוא בוכה לאחר הפליטה (בפרט אם הפליטה יוצאת גם מהאף וגם זה קורה אחת לכמה ימים) אך אולי הבכי אינו קשור לפליטות אלא לבעיות עיכול אחרות (?). אודה אם תוכלי לייעץ לי כיצד להתמודד עם בעיית הפליטות. עניין נוסף: בעוד חודש אני חוזרת לעבודה והילד עובר למסגרת של משפחתון. אם אני יוצאת למשרה מלאה, מה כמות החלב שעלי לשאוב עבורו (כמה מנות ומה הכמות בכל מנה)? כרגע לא ברור לי מה הכמויות שהוא אוכל. אם אני מביאה לגננת חלב שאוב שהיה במקרר, כיצד עלי להדריך אותה לחממו? איכן עליה לשמור את החלב עד השמוש בשעות המאוחרות יותר של היום? כיצד עלי להתנהל במשך יום עבודה עם השאיבות (יש לי משאבה חשמלית של מדלה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה, פליטות וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• רונית

חיה כהן
    20/10/2008

רונית שלום! פליטות יכולות לנבוע מכמויות גדולות של חלב או סתם רפלקס שחרור חלב חזק במיוחד ואז יהיו שפריצים חזקים של חלב.בנוסף כמובן יכולה להיות בעיה רפואית.
    תנסי קודם לפתור את הבעיה עי כך שתניקי בכל הנקה רק מצד אחד ,ועי כך יהיו לתינוק פחות שפריצים של חלב וכמויות החלב יתאזנו,דבר נוסף אפשרי לשבת כשאת נשענת מעט לאחור בזמן ההנקה ועי כך מורידה את זרם החלב.
    אם דברים אילו לא פותרים את הבעיה מומלץ לבדוק מבחינה רפואית בעיה שנקראת רפלוקס.
    חזרה לעבודה,בזמן שאת בעבודה תשאבי ותשמרי את החלב במקרר,מס השאיבות יהיו לפי מס שעות העבודה שלך ולפי הנוחות של השד. כמובן בשעות שאת בבית תניקי לפני ואחר י העבודה. גם המטפלת צריכה לשמור את החלב במקרר (לא בדלת המקרר) ולחמם אותו מעט בקערה עם מים חמים לפני השמוש.כדאי לאחסן את החלב בכמויות קטנות בערך 80-100CC כי ברגע שמחממים ולא משתמשים צריך לזרוק.תתחילי עם הכמויות האלה ולפי צורכי התינוק תשני כמויות.
    אם עדיין לא הרגלת את תינוקך כדאי להתחיל כבר עכשיו מידי פעם לתת בקבוק חלב שאוב וגם להרגיל את גופך מידי פעם לשאוב ואולי אפילו להכין כמה מנות במקפיא טוב ל3-4 חודשים.
    הרבה הצלחה וחג שמח!
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיה תודה! ושאלה נוספת...

רונית
    20/10/2008

בזמן האחרון נראה שבחלק מהיניקות הילד מסיים את המנה מהר, כי כעבור כמה דקות הוא מתחיל "להלחם" עם השד (נכנס ויוצא ומושך כאילו שאינו מצליח להוציא עוד חלב). כשזה מגיע לנקודה זו אני עושה לו הפסקה להוצאת אויר והחתלה, אך הוא נשאר חסר שקט וברור לי שלא שבע, כך שאני חייבת להציע לו את השד השני וגם שם הוא אוכל בהתלהבות ובמהירות עד שהוא מתחיל "להלחם" עם השד. ואז אני שואלת את עצמי- האם הילד נשאר רעב? מיד אחר כך מגיעה הפליטה הגדולה (אז הוא אכל בעודף או שהוא לא אכל מספיק?) בהתנהגות הוא ממשיך להראות סימנים של חיפוש (אוכל את הידיים, מוצץ את האצבעות וכו') אבל אני לא יכולה להציע לו ציצי כי הוא רק "נלחם" איתו ומכאיב לי, מה גם שאני לא רוצה להכניס אותו למעגל של פליטות, אז אני מחכה לפחות איזה שעה וחצי-שעתיים עד ההאכלה הבאה ובינתיים משתדלת להעסיק אותו בדברים אחרים (מרגיעה אותו, שרה לו- הוא אפילו נרדם לפרק זמן קצר) בשורה התחתונה, כפי שאמרתי הוא מעלה במשקל, אבל ההתנהגות שלו מבלבלת- לפעמים נדמה שאין כמות חלב שהיא מספקת עבורו. לעיתים הוא פולט בזמן ההנקה עצמה וממשיך לינוק תוך כדי... אני עושה משהו לא נכון? ואגב מעבר לבקבוק, איזה סוג של בקבוק כדאי לקנות לילד עם בעיית פליטות ודפוס יניקות כזה? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית

חיה כהן
    21/10/2008

רונית שלום! התנהגות כפי שאת מתארת של משיכה על השד יכולה להצביע על זרימה חזקה של חלב בשד וחוסר שליטה על כמויות ולכן הצעתי להשאר על אותו צד ולא לעבור לשד השני.
    אין משמעות לסוג הבקבוק שאת קונה חשוב לחאכיל כשהבקבוק לא מורם עד הסוף אלא שוכב וכך את נותנת לתינוק להכתיב את קצב האכילה שלו.
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רונה
    23/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש וחצי אחרי...

רונית
    05/12/2008

חיה שלום, אז חזרתי לעבודה (חצי משרה) ואני שואבת חלב חלק מהזמן וכשהילד בבית הוא יונק מהשד. העצות שנתת לי עזרו באופן חלקי (הילד עדיין פולט אבל פחות). נכון להיום הילד בן 3.5 חודשים ושוקל 6300 גרם. הבעיה שלי היא עם המשפחתון וההאכלה מבקבוק. באופן כללי הגננת טוענת שהילד פולט הרבה (תופעה שכבר למדתי לחיות איתה), אבל יום אחד החזרתי את הילד הביתה עם שקית שהיו בה בגדים וטטרות ספוגים בפליטה, כמות שנראתה לי לא סבירה אפילו במושגים שאני מכירה. אז שאלתי את הגננת מה קרה באותו יום והיא אמרה לי שהיא נתנה לו 120CC, עזרה לו להוציא אויר והחליפה לו חיתול, ואז הוא פלט (את הכמות הרגילה) ואח"כ התחיל שוב לאכול את האצבעות ולבכות, אז היא נתנה לו עוד 120CC אותם שתה עד תום, אבל אז החלה סדרה של פליטות כבדות, כולל גבינה. יש לציין שגם אחרי יניקה מהשד הילד פולט- בד"כ אני מרימה אותו עם הראש מעל הכתפיים אחרי הארוחה ואז הוא מוציא גרעפס ומיד אח"כ פולט כמות שעושה שלולית על הרצפה בקוטר של איזה 12 ס"מ (שנראה לי שזה פשוט עודפים, כי הוא אוכל מהר מדי ויש גם את העניין של בליעת אויר כי הוא יונק מאוד בהתלהבות) ואחרי הפליטה הגדולה בד"כ מגיעות עוד כמה פליטות קטנות. בלילה הוא ישן איזה 8 שעות ברציפות (כך שמן הסתם הילד לא סובל מרעב) ובבוקר הוא יונק לאט (כי הוא עוד עייף מהלילה...) ולא בולע הרבה אויר, כך שהפליטות בבוקר הן מזעריות או לא קיימות כלל. השאלה שלי היא- האם הגננת נהגה נכון כשנתנה לו עוד 120cc? ומה עושים אם באמת הילד רעב ואוכל בהתלהבות את הכמות הנוספת הזו?בסה"כ זה 240cc זה לא נשמע קצת הרבה? יש איזושהי עצה שאפשר לתת לגננת כדי לצמצם את הפליטות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית

חיה כהן
    06/12/2008

רונית שלום
    דבר ראשון פליטה עד קוטר של 13.5 ס"מ זה סביר .... (-:

עכשיו ברצינות .. אם בלילה התינוק יונק ולא פולט סביר להניח שהבעיה לא רפואית אלא טכנית.
    שנותנים את הבקבוק יש לתת בצורה איטית ובשליטה של התינוק ואת זה עושים ע"י כך שלא מרימים את הבקבוק עד הסוף אלא מחזיקים אותו בצורה מאוזנת . ( לא להתרגש עם יכנס אוויר). אם תינוק פולט או מקיא לאחר הארוחה אין לתת שוב את הארוחה . במידה וכן ( היות והילד לא שקט) יש לתת כמות קטנה ולא את הארוחה המלאה.

בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו