מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם נגמר החלב??איילון06/11/2008
הי, ילדתי את ביתי לפני כשלושה שבועות, ולמרות רצוני להניק נתקלתי בקשיים: תחילה התמודדתי עם גודש מכאיב ביותר שעם הזמן פחת, לאחר מכן בזמן ההנקה ביתי פצעה אותי עד כדי שלפוחיות שנוצרו לי בפטמות (בנקודה זו ארצה לציין שמספר יועצות הנקה ראו אותי: גם בבית החולים וגם בבית והן אמרו לי שהיא תופסת טוב ויונקת טוב, וכנראה הבעיה היא רגישות יתר בפטמות שלי), בשל כך נאלצתי לשאוב חלב עוד מימי הבית חולים ועד היום וזאת בנוסף למעט הנקה ולרוב מטרנה שהיא אחלה במקביל. תחילה כמויות החלב ששאבתי היו גדולות (בהתאם לצורך: מ 60 ועד 100 CC), אך לצערי כנראה שהחלב הולך ופוחת עד שהיום בבואי לשאוב מה שיצא לי היה קרוב יותר למים מאשר לחלב- הנוזל היה מימי ביותר ובצבע שדומה יותר למים מאשר לחלב. עם זאת אני כן מרגישה שהשדיים שלי מלאות, פחות אומנם מבהתחלה אך עדיין כנראה שיש עוד שאריות. השאלה שלי: האם ניתן להציל את המצב? כלומר להחזיר את החלב להיות סמיך וטעים כפי שהיה בהתחלה או שהמצב כבר אבוד ?? (יש לציין שאתמול ניסיתי להניק, אך הילדה כמעט ולא אכלה, כאילו אמרה לי "לא טעים לי" ולכן התייאשתי ונתתי לה מטרנה במקום. ושאלה שניה: האם זאת בעצם ההגדרה ל"נגמר החלב" ואם כן האם צריך להמשיך ולשאוב עד שלא יצא כלום, או פשוט להפסיק כרגע כשיוצא לי החלב הדליל שנותר ובזאת להכריז על הפסקת ההנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילון
חיה כהן06/11/2008איילון שלום! לפי כל הסימנים ביתך לא נצמדת טוב לשד! את צריכה ייעוץ של מישהי מקצועית ומוסמכת בנושא הנקה-פנים מול פנים. יש דרך חזרה שיפור ההנקה ושאיבה עם משאבה טובה חשמלית כ8 פעמים ביממה. לצבע של החלב אין משמעות וזה בטח לא מים.אני מייעצת לך להפגש עם יועצת הנקה כמה שיותר מהר אם את רוצה להניק.. הרבה הצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)