לא שבע?????.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא שבע?????.
    יעל
    12/11/2008

שלום, בשבוע האחרון אני מקבלת את הרושם שהתינוק שלי (בן חמישה חודשים - היום!) אינו שבע מהארוחות...... עד כה ניזון מהנקה מלאה (למעט מספר בקבוקים של תמ"ל מידי פעם) עלה יפה במשקל (לפני חודש שקילה אחרונה 7 קילו אחוזון 50-75) יש לי הרגשה כזו מכיוון שבלילות הוא מתעורר לאכול 3-4 פעמים לעומת מה שהיה קודם לכן היה קם פעם אחת ואפילו היה לילות שלא היה קם בכלל, בנוסף לפני כשהוא הולך לישון הוא יונק, נרדם לחצי שעה ופתאום מתעורר בבכי אני מניקה אותו, אבל אז מחוסר הביטחון שהוא לא שבע אני משלימה לו עם סימילאק והוא אכל משהו כמו 70 מ"ל - זה מה שהיה אתמול. עשיתי בדיקה עצמית ושאבתי ונראה שיש מספיק חלב. אני אולי מקשרת את זה לעובדה שהוא כבר בן חמישה חודשים ואולי הצרכים שלו השתנו - למשל אחותי הייתה מכינה לתינוק שלה תמ"ל עם דייסה או קונפלור כך שהוא היה מרגיש יותר שבע בגיל זה. מה לעשות? אני מאוד קרובה להישבר עם ההנקה מה שאני ממש לא רוצה לעשות! אבל הילד לא רגוע בלילות וגם במהלך היום הוא פחות רגוע לאחר הנקה. חשוב לי לציין כי אני קשובה לו ומביאה לו לאכול מתי שמבקש. תודה מראש, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא שבע?????.

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

היי יעל,
    אם התינוק שלך עולה יפה במשקל - הוא מקבל מספיק אוכל.
    שינויים בהתנהגות סביב השינה לא בהכרח מעידים על חוסר אוכל. טעות לקשר את הסמנים הללו בצורה ישירה לרעב במיוחד עם משקלו תקין.תינוקות בגיל הזה יכולים להתנהג מאוד שונה ולא תמיד מתוך רעב אלה מהתעניינות בסביבה וסקרנות.תינוק בן 5 חודשים יכול לינוק ביעילות מירבית ולקבל ארוחה בזמן קצר של דקות תוך כדי התפתלויות וסיבובים ואף התנתקות מהשד מדי פעם תוך כדי הנקה.
    אם את "משלימה" לו עם תמ"ל אחרי ההנקה הוא יצפה לזה לאחר מכן כל פעם.
    העובדה שהוא בן 5 חודשים אומר שאפשר כבר לתת לו תוספות ומאכלים אחרים בהמלצת טיפת חלב/רופא ילדים. מצד שני זה יהיה מלווה כנראה בהפחת ההנקה בצורה הדרגתית - זו הבחירה שלך.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו