עליה קטנה במשקל תנוקת בת 17 ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה קטנה במשקל תנוקת בת 17 ימים
    חגית
    12/11/2008

שלום ילדתי לפני 18 ימים, בתי נולדה בגיל 35.3 שבועות. במהלך השבוע שהיינו בביח ממשקל 2716 ירדה ל 2550 ועלתה ל 2635. מאז, במשך 11 ימים הגיע משקלה רק ל 2790 (עלתה בממצוע רק כ 15 גר ליום). יעצו לי בטיפת חלב לתת לה חלב בשאיבה (עד כה היא ינקה בלבד) 60cc לארוחה ולהוסיף תוסף מזון אם אני לא מגיעה ל 60cc. בשאיבה הראשונה הגעתי ל 75cc ואחכ כל 3 שעות ל 40-50 ואת היתר נאלצתי ממש לגרד כדי להגיע ל 60cc (טיפה - טיפה). אני רוצה גם להניק אותה אבל אין לי מספיק חלב בגלל השאיבה. מה עושים? איך אני מגיברה ייצור חלב ואיך אני שומרת על ביסוס ההנקה? אני רוצה להמשיך להניק אותה. תודה רבה חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

היי חגית,
    התינוקת שלך אמנם נולדה במשקל טוב אבל נולדה פגית - כל תינוק מתחת ל37 שבועות מוגדר כפג.
    ולכן הציפיות שלה יכולות להיות שונות מתינוק שנולד בזמן.
    אני לא חושבת שהעלייה במשקל אצלה גרוע בכלל 15-20 גרם ביום נחשב לבסדר גמור.
    אני מציעה לך בכל זאת לבדוק את עצמך וההנקה שלכם קצת.
    1-תגשי לטיפת חלב בשעה שהיא צריכה לינוק, תשקלי אותה עם בגדיה,תרשמי את המשקל, תניקי אותה טוב טוב, תשקלי אותה מבלי להחליף טיטול או בגד, תראי כמה היא ינקה על ידי בדיקת ההפרש בין 2 המשקלים. אם היא יונקת שבעים עד שמונים סמ,ק או יותר והיא יונקת לפחות 8 פעים ביממה - זה מספיק.כך תכלי לראות בערך כמה היא מקבלת וכמה תוספות , אם בכלל, היא צריכה.
    2- תבדקי אם היא תופסת היטב את השד - כמה שיותר וכמה שיותר לעומק פיה
    3 - תעודדי אותה לינוק יותר ברצף ולא לעשות הפסקות ארוכות
    4 - לא להניק אותה כאשר היא יותר מדי לבושה בבגדים - תודי כמה שיותר בזמן ההנקה - זה משאיר אותה ערה ולא רדומה כל כך.
    אין לי ספק שהיא אוכלת אבל כנראה שהיא יכולה וכנראה גם זקוקה ליותר.
    בינתיים תשאבי הרבה אפילו אם לא יוצא - זה בעצמו יגביר את היצירה בצורה הכי טובה.
    תשיגי מכשיר ספקטרה/מדלה מיד שרה.
    בהצלחה,אני כטן אם יש עוד שאלות,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חגית
    12/11/2008

ג'ניס היי, הייתי בטיפת חלב, ועשינו הנקה לפני ואחרי, מדדו את משקלה ללא בגדים ונמצא שהיא לא עלתה כלל....לכן הומלץ על שאיבה ותוספים.....שקלנו אותה בשני משקלים שונים כי חשבנו שיש טעות במדיה. זה בהחלט מוזר כי אני רואה ושומעת שהיא בולעת ביניקה. לגבי משאבה- קניתי משאבת מדלה מיני אלקטריק. העניין הוא שאני לא מצליחה לשאוב כמות מספקת עבורה כל שעתיים ואז אני אמורה לתת לה תוסף כמשלים ל 60cc ומכך אני חוששת...כי אני לא רוצה לותר על ההנקה ומפחדת שהיא תעדיף בקבוק בסופו של דבר, ובקבוק של תוסף במקום חלב אם... אשמח לכל עיצה נוספת תודה רבה חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2008

חגית,
    מיני אלקטריק - לא מתאים. את חייבת מכשיר יותר רציני.
    תקחי ספקטרה מיד שרה.
    תקראי את הנקודות לשיפור שכתבתי , תעשי , ותבצעי שוב שקילת נסיון - עם בגדים - בטיפת חלב.
    תינוק לא יעדיף בקבוק של תמ"ל מעל בקבוק של חלב אם - זו השיטה ולא התכולה.
    תעשי לעצמך טובה גדולה ותגשי לייעוץ מקצועי - חבל, את זקוקה לעזרה טובה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חגית
    13/11/2008

תודה רבה ג'ניס, אפנה לייעוץ אם כך. שאלה אחרונה אם אפשר- בטיפת חלב התעקשו שהיא תשקל ללא בגדים וחיתול, את יכולה לומר מדוע חשוב כן להשקל עם בגדים לפני ואחרי? חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/11/2008

חגית,
    ההגיון אומר שלא משנה מה התינוק לובש העיקר שלא משנים שום דבר בין השקילות ולא מחליפים טיטול.
    אני שוקלת עם בגדים כי יותר נוח - זהו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

חגית
    14/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו