הנקת פגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקת פגית
    ליאת
    20/11/2008

שלום, שמי ליאת , אמא ליובל שנולדה בשבוע 27 במשקל קילו, כיום בת 3 חודשים וחצי- כרונולוגי ושבועיים - מתוקן. ניזונה מחלב אם בלבד, לפעמים מקבלת ח.א בבקבוק. בשבועיים האחרונים משעות הערב המוקדמות יובל מחוברת לציצי במשך 4-5 שעות עם הפוגות קצרות באמצע. כאשר מגיעה שעת ההנקה בסביבות השעה 16:00 היא יונקת במשך כחצי שעה ולאחר מכן נרדמת, שום דבר לא מעיר אותה, אך כעבור רבע שעה או חצי שעה היא מתעוררת שוב ודבר לא מרגיע אותה מלבד ציצי, נראה שהיא באמת רעבה כי היא יונקת היטב ולאחר מכן עושה גרעפס ושוב נרדמת וחוזר חלילה. בשעות הלילה כל הסנריום מתרחש שוב לפעמים עד 2 או 3 לפנות בוקר. אני מותשת וחוששת שאולי אין לי מספיק חלב או שהחלב שלי לא משביע אותה יותר, אני נכנעת ונותנת לה ח.א שאוב שיש לי עוד מימיי השאיבות בפגיה - גם אותו היא יונקת ורק לאחר מכן נרדמת. (יובל שוקלת 3300 ק"ג), כאשר שותה בבקבוק מגיעה לכמויות של 100-120 אותם היא גומעת כמעט ללא הפסקה ובלי שנשדל אותה לכך. לאחר מכן נראה כי מאוד קשה לה, היא נושמת בכבדות, נאנחת ועושה קולות של מאמץ רב. במשך חודשיים של אישפוז שאבתי בקנאות רבה כל שלוש שעות רק כדי להגיע להנקה המיוחלת אך כעת אני מרגישה שאני מאבדת כוחות וסבלנות, אני רוצה מאוד להניק והייתי שמחה לקבל עצה איך חוזרים למתכונת של האכלה כל שלוש שעות, או לפחות לא להיות מחוברת להנקה כל כך הרבה שעות ביום. תודה ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקת פגית

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    20/11/2008

ליאת שלום! קודם כל מגיע לך כל הכבוד על ההתמדה ושהגעת לאן שהגעת!בטוח שלא היה קל,מצד שני בטוח שהיה כדאי.
    אין שום דבר רע בלתת לה מדי פעם חלב אם שאוב,במיוחד אם זה יכול להקל עלייך,הדרך הנכונה לתת בקבוק היא לא להרים את הבקבוק אלא שהוא ישכב יותר מאוזן ואז לתינוק יש יותר שליטה על זרם החלב(יותר דומה להנקה)והחלב זורם יותר לאט,יש הרגשה של שובע לאחר כמות יותר קטנה של אוכל.זה אולי ימנע את תחושת הכובד לאחר אכילה מבקבוק.
    יכול להיות שעכשיו יובל עוברת תקופה של קפיצת גדילה אוכלת יותר כדי לעלות במשקל יותר,אם כך זוהי תופעה חולפת.יכול להיות שהיא סובלת מגזים ואז נרגעת על השד.באופן כללי תינוקות יונקים לא אוכלים לפי שעון כך שלא תוכלי להכתיב לה,כמובן שההנקה לא אמורה להמשך 3-4 שעות. אולי יש מקום ליותר מנוחה שלך תנסי להעזר בסובבים אותך זה בהחלט יכול להגביר את כמויות החלב,באם יש ירידה בכמויות.תמשיכי עם העבודה הטובה שאת עושה ,כבר עברת דרך ארוכה,כשתינוקך ישן תנסי לנוח גם את.הרבה פעמים המעבר מתינוק שרק ישן ואוכל ישן ואוכל לתינוק יותר ערני הוא לא קל.
    הרבה הצלחה.
    חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו