מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזיםדנה18/12/2008
בני בן חצי שנה. בגיל 3.5 חודשים חלפו הגזים, אבל כשהתחלנו לתת ברזל בגיל 4 חודשים - חזרו הגזים ובגדול!!! ההבדל הוא שהוא סובל מהגזים בד"כ רק בזמני ארוחות ובמהלך שנת הלילה (מתעורר בבכי), כאשר במהלך היום הוא רגוע. אני מניקה בהנקה מלאה מלידתו (בשבוע הבא נתחיל במוצקים) וכאשר הוא יונק הוא מוציא את הפטמה ובוכה, לפעמים משחרר ולפעמים לא, וחוזר לינוק כך זה נמשך בערך 7 ד' מכל צד (משך ההנקה התקצר). כשהבכי נהיה תכוף יותר בזמן ההנקה (לקראת הסוף) אני כבר לא מנסה להחזיר אותו לפטמה, אלא שמה אותו לשחק והוא רגוע כך שאני מבינה שהוא לא רעב יותר. הוא אוכל כל 3.5 שעות בערך במהלך היום, ובלילה אני מניקה ב-11 ואח"כ ב-4. בביקור השבוע בטיפת חלב אמרה האחותת שהוא ירד קצת במשקל (הוא נולד בשבוע 34 ושקל 2.750, עד הביקור האחרון עלה יפה במשקל והיה באחוזון 25, כיום שוקל 6.800 ונמצא באחוזון 10) - האם זה בגלל הגזים? אולי אין לי חלב מספיק בשבילו? אולי זה לא טוב שאני מפסיקה את ההנקה כשהוא בוכה ובוכה (אבל הוא לא יהיה מוכן להמשיך לינוק כי כואב לו...)? אולי זה בגלל שלא אוכל מוצקים? מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
חיה כהן18/12/2008דנה שלום! בדכ ברזל גורם לעצירות,לא שמעתי על גזים מברזל.התופעה שאת מספרת על השד יכול להראות על ירידה בכמויות החלב ולכן הוא כועס על השד בזמן ההנקה.אפשר לעזור למצב עי סחיטה של השד תוך כדי הנקה.העברה משד לשד כשהוא מתרגז על צד אחד וכן הנקות יותר תכופות כל הנל אמורות להגביר את כמויות החלב. טוב שאת מתחילה לתת מוצקים .
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה18/12/2008תודה על תשובתך. מה יכול לגרום לגזים? (כבר החלפתי ברזל של לחברה אחרת וזה לא עזר). הבעיה היא שהוא יונק כ-4 ד' רצוף ואח"כ מתחילים גזים שמקשים עליו לאכול. מאחר שידוע שהנקה איטית יותר מאכילה מבקבוק - האם כדאי להפסיק להניק ולעבור לתחליף על מנת שיקבל את הכמות שהוא זקוק לה? כרגע אני לא עובדת ומגדלת אותו בהנאה וחבל לי להפסיק להניק, ואין לי את הזמן לשאוב במהלך היום כי אני לידו כל הזמן (הוא דורש הרבה תשומת לב - ילד סקרן מאוד שעדיין לא מתנייד לבד). מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חיה כהן18/12/2008דנה,תנסי לעשות מה שכתבתי קודם ועי כך להגביר את כמויות החלב. חבל להפסיק את ההנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה27/12/2008תודה רבה על תשובתך. במשך יומיים שאבתי אחרי כל הנקה במשך כ-10 ד' ובנוסף בכל פעם שהתעורר בלילה הנקתי (כל שעתיים בערך...) כדי להגביר את כמות החלב. בנוסף, כמעט בכל הנקה סחטתי את השד תוך כדי. בשבוע האחרון התחלנו עם מוצקים - ירק אחד במשך יום-יומיים לאחר הנקת הבוקר ולפני הנקה של 10:00: בטטה, קישוא, גזר, תפו"א, אבוקדו. הוא אכל כמות של בערך 70 מ"ל והשלמנו עם הנקה (משך ההנקה היה קצר יותר מבד"כ, כמובן). יחד עם זה, הגזים לא פסקו וגם לא ההתעוררויות התכופות במשך הלילה (כל שעתיים - שעתיים וחצי בערך: הנקה אחרונה תוך כדי שינה ב-23:00, לאחר מכן מתעורר ב-1:30, 4:00, 5:30, 7:00). במהלך הלילה כשהוא יונק אין בעיה - יונק במשך כ-30 ד' ומחזירים אותו לישון רדום. אבל במשך היום הוא מוציא את הפטמה וצורח, לפעמים משחרר (לבד או כשאני עוזרת לו ע"י קירוב הרגליים לבטן) ולפעמים לא. אני מעבירה אותו מצד אחד לשני כשהוא מתחיל לצרוח והוא לא רוצה או שיונק במשך כמה ד' ושוב צורח. אני על סף ייאוש ועייפה מאוד. חשבתי לתת לו תמ"ל במהלך הלילה כדי לראות אם הוא מתעורר מרעב או מסיבה אחרת ולהניק אותו במשך היום בלבד וכדי שיהיה לי לפחות כח להמשיך ולהניק - מה דעתכן? ושאלה נוספת: תוך כמה זמן ניתן לבדוק את השפעת המוצקים על משקלו? תודה רבה, הפורום נהדר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - המשך
ג'ניס זאוסמר27/12/2008דנה שלום,
אם ההתנהגות שלו נובעת מחוסר חלב, ומאוד יתכן שכן, יקח יותר מיומיים של שאיבות וכו. עד שיתגבר.
בנוסף - נראה לי שזה הרושם שלך שיש לו גזים אבל זו התנהגות של תינוקות אשר לא מקבלים מספיק חלב. מקצרים את ההנקה, מושכים מהשד, יורדים במשקל....זו תמונה של חוסר קבלת אוכל ולא של גזים.
2 שינויים באותו הזמן - מוצקים והגברת חלב - לא תכלי לדעת מה משפיע, אין אפשרות.
אם ההנקה חשובה לך אני מציעה לך להניק אותו הרבה, לשאוב ולעשות כל דבר בכדי שיקבל יותר חלב כי הוא עדיין קטן. אם המוצקים אפשר להתחיל בקצב הרבה יותר איטי.
ושוב - תנסי לא לעשות פרשנויות לתינוקות- אצלם הדברים שונים מאתנו ואפשר לטעות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דנה30/12/2008ראשית, תודה רבה לשתיכן, עזרתן לי מאוד. בימים האחרונים כשבני לקח בקבוק הוא אכל בערך 150 מ"ל. לאור תשובתכן החלטתי לתת תוספת של תמ"ל לאחר ההנקה (מסיבותיי לא הגברתי את כמויות החלב). יוצא שבני אוכל תוספת של בערך 10 מ"ל תמ"ל לאחר ההנקה (לפעמים לא רוצה בכלל), ויש פעמים שהוא מתנהג עם בקבוק כפי שמתנהג בהנקה - מוציא הפטמה וצורח, משחרר גזים. אדגיש שהוא רגיל לבקבוק מלידתו (נותנים בערך פעם ביום-יומיים) כך שלא נראה שזה בגלל הבקבוק. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חיה כהן30/12/2008דנה שלום! שמחה שמצאת את הדרך שמתאימה לשניכם ואת מצליחה להמשיך להניק!
בהצלחה והמשך הנאה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה30/12/2008תודה רבה לך, הייתי שמחה לתשובתך מדוע הוא נוהג עם הבקבוק כפי שנוהג גם בהנקה?
חיה כהן31/12/2008דנה שלום! לא לכל דבר יש תשובה,מה שכן אפשר להבין מזה שזה לא בעיה בהנקה או בכמויות של החלב אלא משהו אצל תינוקך שמפריע לו.
אולי סתם יש לו יותר נטיה לגזים,כל אחד מאיתנו שונה וכנראה שהזמן יעשה את שלו.
בהצלחה ויום נעים חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ( :
דנה01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)