הנקה לתינוק עם שיניים ועוד שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה לתינוק עם שיניים ועוד שאלה
    אורנה
    27/12/2008

שלום רב אני אמא לתינוק בן חצי שנה- עד עכשיו ניזון בעיקר מהנקה לפני כחודש התחלנו לתת לו גם מזון מוצק- בעיקר ירקות אבל רק בשבוע האחרון הוא אוכל ממש ארוחה של מזון מוצק- לפני כן זה היה יותר בגדר "טעימות". בשבועיים האחרונים יצא לו שן ראשונה ורואים כבר את תחילת השן השנייה. כשאני מניקה אותו זה מאוד כואב לי- בדרך כלל בשלב ההתחברות אבל בהנקות לילה זה כואב לאורך כל ההנקה- בכאב הוא מהשיניים שלו. אני לא יודעת מה לעשות כי אני יודעת שהוא לא נושך בכוונה כי כשהוא נושך אני צועקת לא! ואז הוא מפסיק אבל זה כואב ממש כשהוא פשוט אוכל וזה כבר כמעט פצע. מה לעשות? חוץ מזה- עד עכשיו הוא היה איתי כל הזמן אבל עכשיו אני נאלצת להיעדר מהבית אחת לשבוע לכמה שעות והוא ישאר עם אבא שלו . אני לא ממש מסתדרת עם השאיבות אז החלטתי לתת לו תמ"ל בזמן שאני לא נמצאת. אבל הוא לא מוכן לקחת לא מטרנה ולא סימילאק- ניסינו את שניהם. חשוב לי לציין כשזה לא בגלל הבקבוק כי הוא יודע לשתות מים מבקבוק מגיל חודש ויצא כמה פעמים שהוא שתה חלב שאוב. איך מרגילים אותו לתמ"ל? תודה רבה אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאורנה

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2008

שלום אורנה,
    מאוד לא נעים כאשר תינוק נושך ורק מהחשש כל רגע שינשוך או שיכאב גורם למתח ואי נוחות.
    תינוק , כמו שכתבת, לא עושה את זה מתוך כוונה.
    להגיד את האמת , בלתי אפשרי לתינוק לנשוך את הפטמה אם הוא תופס כמו שצריך. הפטמה מאוד עמוק בפיו ואם הוא רוצה לנשוך הוא צריך להביא את הפטמה קדימה בפה ואת לשונו אחורה - אחשרת אי אפשר לנשוך. את התנועות הללו מרגישים ומזהים אותם כתחילת הנשיכה - ועז אומים לא.
    כנאה שיש כאן אצלך 2 בעייות
    1 - תינוק בן חצי שנה יכול לינוק כבר ולקבל חלב גם אם הוא לא תופס לפי הספר אבל כך גם קל יותר או אפשר לנשוך - תניקי אותו כאשר הוא תופס תמיד לעומך ובקרבה אליך.
    2 - כנראה שגרם לך לפציעה - שתף דם, פצע או אפילו רגישות במקום ולכן גם כואב ללא נשיכה של ממש.אם הוא יינק תמיד עם תפיסה טובה ואת מונעת תמיד את הנשיכה על ידי ה"לא" או על ידי הוצאת הפטמה כל פעם שאת חשה את תחילת הנשיכה העור יחלים.
    אין דרך מסויימת להרגיל תינוק לתמ"ל - עם הזמן או שיוכל או שלא. בדרך כלל אוכלים כאשר רעבים. יכול להיות שהוא פשוט מחכה לך ולא ממש רעב או לא מספיק רעב .הוא כבר גדול ולא הייתי דואגת יותר מדי, הוא יאכל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו