מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיניקה תינוק בן שנהדינה28/12/2008
שלום, יש לי תינוק בן שנה וחודש. עד גיל 8 חודשים בערך הנקתי אותו מלא. מגיל זה התחלתי לתת לו מוצקים בהדרגה: בשר, ירקות, פרות, היום גם דברי חלב בשילוב עם הנקה. אני מניקה אותו קצת בבוקר (הוא לא כל כך רוצה בבוקר), שואבת בעבודה כל יום פעם אחת (20 דקות) במשאבה חשמלית מיני אלקטריק, חוזרת לבית בשעות אחת - שתיים ומניקה את הבן שלי פרק זמן מכובד (10 -15 דקות). אח"כ אני מניקה אותו כל היום מתי שהוא רוצה, כשהוא עייף וכשהוא רוצה להירגע, אך לא בצורה כ"כ מסדורת (לפעמים אחרי שעתיים לפעמים אחרי ארבע שעות) לפרקי זמן קצרים (דקות בודדות) עד שהוא הולך לישון. במשך הלילה הוא מעיר אותנו הרבה פעמים (בין ארבע פעמים לאינספור פעמים). השאלה שלי היא כזו: כשהוא רק ינק הוא גדל מאוד כמו תינוק שלוקח בקבוקים. מאז שהתחלתי עם המוצקים ירדה לי כמות החלב, אך הוא מסרב לאכול את האוכל המוצק אלא אם הוא רעב מאוד (יש לציין שאצל המטפלת הוא אוכל יפה- עד שעה אחת מנת פירות, מנת בשר וירקות ובקבוק חלב שאוב). היום הוא כבר לא שמנמן, הברזל שלו נמוך מעט, הוא חיוני, אוהב לשחק ולצחו., הרופא לא אמר משהו מיוחד מלבד זאת שצריך להגדיל את כמות הברזל הניתנת לו ולדחוף לו יותר אוכל(האחות בטיפת חלב הציעה לי להפסיק להניק). הייתי רוצה שלפחות כמות החלב שהוא יונק תהיה מרובה, אך לפני כשלושה חודשים קיבלתי מחזור בפעם הראשונה מאז הלידה, ומאז אני מרגישה שזה לא זה. כמות החלב שאני שואבת בעבודה יורדת מיום ליום. אני ממשיכה לשאוב רק מפני שזה עוזר לי אכשהוא לשמור על ההנקה. חבל לי להפסיק כי ההנקה זה הדבר שהכי מרגיע את הבן שלי (ואותי(; ).כיצד ניתן להגביר את כמות החלב, וכיצד ניתן למנוע את הקימות בלילה (אני מניקה אותו בלילה כשהוא מתעורר כי אני חוששת שהוא רעב...)? תודה, דינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
חיה כהן28/12/2008דינה שלום!
תינוק בגיל שנה כבר לא עולה במשקל כמו תינוק בן כמה חודשים.ההתנהגות של בנך היא טבעית מאוד.אצל המטפלת הוא יודע שאין לו משהו אחר ולכן אוכל טוב הכל,אבל אצלך הוא יודע שהוא יכול לינוק ולכן לא רוצה משהו אחר.
הקימות בלילה הם לאו דוקא מרעב הרבה תינוקות מתעוררים בלילה מסיבות אחרות רוצים לבדוק שאמם נמצאת וכו.
להגברת כמויות החלב בשלב הזה זה הנקות מרובות או שאיבות.אין צורך להפסיק להניק וחבל להפסיק!
שיהיה בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)